Annonce
Debat

Til venstrefløjens brobenægtere: Hvad gør I så nu?

Læserbrev: Der er kommet ny farve på rådhuset i Odder. Et stort tillykke til Lone Jakobi og resten af venstrefløjen, som har fået vristet borgmesterposten fra Uffes hold.

Så er spørgsmålet… hvad gør I nu?

Da jeg, ved forrige kommunalvalg, smed min stemmeseddel, gjorde jeg det med et lille trodsigt smil på læben. Jeg stemte i protest mod en markedsføring-geni-strategi, der prydede byen med det famøse slogan: “Det er da ret OK.”

Annonce

Magen til middelmådighed i jantelovens navn skal man lede længe efter. Det var da også derfor, jeg marcherede ned i Spektrum for at levere min stemmeseddel med et kryds til de Radikale - da de, ligesom jeg, mente det var for småligt af så flot en by som Odder.

I dag vil jeg nok mene, jeg lod min stemme gå for billigt. Jeg lod mig påvirke af dét, jeg her vil kalde et frynseløfte; noget der er nemt at sælge som politiker, uden man egentligt behøver at gøre så meget ved det. Jeg faldt for den, og det må man jo bare lære af.

Derfor stiller jeg nu det åbne spørgsmål til venstrefløjen i Odder - og især den kære Kresten Bjerre fra de førnævnte Radikale: Hvad gør I nu ved Kattegatforbindelsen?

Jeg stiller det åbne spørgsmål til venstrefløjen i Odder - og især den kære Kresten Bjerre fra de førnævnte Radikale: Hvad gør I nu ved Kattegatforbindelsen?

Hr. Bjerre har gjort det klart, at han er imod broen - det var tydeligt fra de valgvideoer, som tonede frem på diverse sociale medier inden valget. Knap nok får manden sagt sit navn, før han lægger svesken på disken og udråber sig som modstander af en bro, han ingen indflydelse har på.

Minsandten om denne modstand ikke har givet pote til Hr. Bjerre, som nu også får en kollega med ind i byrådet fra liste B. Nu kan man jo håbe, de to vil give sig i gang med at flå "ret OK" skilte ned, men noget tyder på, at der er vigtigere fryns i gærde hos de Radikale.

Det er op til debat, om mistænksomheden til broen har gjort Lone Jakobi til borgmester, men sagens kerne er, at hun også har sagt, at hun vil gøre noget - ikke hvad, men noget. Være "proaktiv". Sådan lød betegnelsen om hendes position i TV 2 Østjylland på dagen-før-dagen, så det må der jo være noget kød på, eller hvad?

I har nu bare at levere. Jeg ved ikke hvad - for dét ved I heller ikke selv - men brikken er sat på pladen, så noget skal der gøres. Et løfte til valg er ikke bare kaffegrums, man kan feje væk, når urnerne er tømte og talt op. Bordet fanger.

Jeg har lært min lektie. Spørgsmålet er: Har I?

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Annonce