Annonce
Horsens

Til salg: Tidligere Endelave-færge venter på ny ejer

Endelave-navnet kan stadig ses på siden af den gamle færge, der nu er indregistreret i Faaborg, men ligger i Assens. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
- Jeg har rigeligt at se til, siger Jette Kobber, der ejer den tidligere færge.

Assens: Med 700.000-800.000 kr i hånden kan man blive reder på den tidligere Endelave-færge, der nu er navngivet "Harald Blåtand". Det nuværende rederi er M/S Thea K Aps, der tegnes af Jette Kobber i Faaborg.

Rederen mistede sin mand, Jan Kobber, sidste år, og nu finder Jette Kobber, at tiden er inde til at skille sig af med skibet, der sejlede mellem Snaptun og Endelave fra 1982 til 1995:

- Jeg har rigeligt at se til i forvejen, fastslår Jette Kobber over for Fyns Amts Avis.

Den ombyggede, tidligere bil- og passagerfærge har gennem flere år ligget uvirksom hen i Assens havn. Imens er der udført forskelligt renoveringsarbejde på den.

- Vi har investeret en del i den indvendig og er ikke helt færdige, og så trænger den til en gang udvendig maling, siger Jette Kobber.

Harald Blåtand blev bygget i Esbjerg og Assens i 1982 specifikt til overfarten fra Snaptun til Endelave. Her blev den i 1995 erstattet af den nuværende færge, M/F Endelave. I 1998 blev den gamle færge solgt og kom til Søby Værft, hvor vogndækket blev ændret til et 120 kvm samlingslokale med scene. På dækket ovenover er der restaurant-plads til omkring 90 gæster.

I godt 10 år sejlede det efterfølgende med passagerer på Roskilde Fjord og på Øresund.

Kobber-ægteparrets rederi købte Harald Blåtand i 2011, og siden har den bl.a. trafikeret på Limfjorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Sjællænder taget for spritkørsel i Horsens

Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce