Annonce
Horsens

Til salg: Tidligere Endelave-færge venter på ny ejer

Endelave-navnet kan stadig ses på siden af den gamle færge, der nu er indregistreret i Faaborg, men ligger i Assens. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
- Jeg har rigeligt at se til, siger Jette Kobber, der ejer den tidligere færge.
Annonce

Assens: Med 700.000-800.000 kr i hånden kan man blive reder på den tidligere Endelave-færge, der nu er navngivet "Harald Blåtand". Det nuværende rederi er M/S Thea K Aps, der tegnes af Jette Kobber i Faaborg.

Rederen mistede sin mand, Jan Kobber, sidste år, og nu finder Jette Kobber, at tiden er inde til at skille sig af med skibet, der sejlede mellem Snaptun og Endelave fra 1982 til 1995:

- Jeg har rigeligt at se til i forvejen, fastslår Jette Kobber over for Fyns Amts Avis.

Den ombyggede, tidligere bil- og passagerfærge har gennem flere år ligget uvirksom hen i Assens havn. Imens er der udført forskelligt renoveringsarbejde på den.

- Vi har investeret en del i den indvendig og er ikke helt færdige, og så trænger den til en gang udvendig maling, siger Jette Kobber.

Harald Blåtand blev bygget i Esbjerg og Assens i 1982 specifikt til overfarten fra Snaptun til Endelave. Her blev den i 1995 erstattet af den nuværende færge, M/F Endelave. I 1998 blev den gamle færge solgt og kom til Søby Værft, hvor vogndækket blev ændret til et 120 kvm samlingslokale med scene. På dækket ovenover er der restaurant-plads til omkring 90 gæster.

I godt 10 år sejlede det efterfølgende med passagerer på Roskilde Fjord og på Øresund.

Kobber-ægteparrets rederi købte Harald Blåtand i 2011, og siden har den bl.a. trafikeret på Limfjorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce