Annonce
Erhverv

Til salg: Køb restaurant og få vaffelhus med i prisen

Bondehuset og det tilhørende vaffelhus er til salg. Det ligger på Trekanten ved Saxild Strand, der hver sommer summer af liv. Arkivfoto
Ifølge mægler kan man købe en meget lukrativ forretning ved Saxild Strand. Nye ejere skal være klar til arbejde hver dag fra marts til oktober.

Saxild: For nylig kunne man i en landsdækkende avis se, at Restaurant Bondehuset og det tilhørende Vaffelhuset er til salg. Men ifølge ejeren Kasper Madsen er det ikke en stor nyhed.

- Det har været til salg siden oktober sidste år, og det bliver ikke solgt her og nu. Det kan tage lang tid, og vi er indstillede på at drive stedet videre, indtil det sker. Vi booker konfirmationer og selskaber på livet løs, og vi klør på, til underskriften bliver sat, fastslår Kasper Madsen.

Det er firmaet Bunzel Erhverv, som står for salget, og prisen er sat til 5.695.000 kroner. Ifølge mæglerfirmaet er stedet "En perle ved Saxild Strand". Ejeren ønsker at geare lidt ned, og derfor er der en mulighed for at erhverve en "meget lukrativ og kendt forretning syd for Aarhus."

Bondehuset har en helt speciel historie, som restauranten har fået sat på tryk. Selve bindingsværkshuset blev bygget i 1880'erne i Saxild by som en aftægtsbolig. Men omkring 1900 blev det omhyggeligt pillet ned og flyttet ud til stranden.

Annonce

Det kan tage lang tid at sælge, og vi er indstillede på at drive stedet videre, indtil det sker.

Kasper Madsen, ejer af Restaurant Bondehuset

Blev Bondehuset i 1935

Det hed først Granly, men skiftede i 1935 navn til Bondehuset. Efter at have søgt forgæves om lov til at blive et kaffehus i nogle år, fik ejerne i 1945 lov til at servere. Dog måtte der kun holdes åbent fra 1. april til 30. september.

Siden 1900 har der været så mange ejere, at Kasper Madsen og hans familie er dem, der har haft stedet længst. Han købte stedet i 2000 efter at have drevet et helårshotel på Samsø.

- Vi har været her i 20 år, og det er gået rigtigt godt. Det er også 20 år, hvor vi ikke har holdt fri fra marts til oktober, og før det havde vi hotel, siger Kasper Madsen.

Restauranten serverer i dag traditionel kromad og har kapacitet til omkring 125 gæster, og førstesalen kan bruges som privatbolig. Der er også tre terrasser med cirka 200 pladser, og med til forretningen hører Vaffelhuset, der fra en særskilt bygning sælger is, pølser og grillmad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce