Annonce
Horsens

Til bords samtidig: Nyt koncept og navneskift på golfrestaurant

Det bliver nye tider for restauranten i Stensballegaard Golf. Nyt navn og nyt koncept indvies lørdag 31. august. Arkivfoto: Morten Pape
Griffenfelds bliver det nye navn på Stensballegaard Golfs restaurant, hvor gæsterne kan forvente nye gastronomiske oplevelser.

Horsens: Der kommer om kort tid en anderledes gastronomisk oplevelse - og et sus af historie - ind over restaurant Kokken ud af Huset hos Stensballegaard Golf.

Lørdag 31. august skifter restauranten nemlig navn til Griffenfelds, og det er startsignalet til en ny tid, hvor konceptet med at gå ud at spise bliver anderledes.

Man sætter sig nemlig til bords samtidig med alle de andre gæster, og efterfølgende er der hyggelounge og pianobar, så man får lyst til at blive hængende på restauranten.

Kok og restauratør Jimmy Boye Jensen har drevet restauranten i fire år, men trængte til et nyt koncept. Det er ikke et koncept, han selv har opfundet, for man har det også i Aarhus og København.

- Vi lancerer et nyt koncept, vi kalder "deleweekend". Det er en anden måde at gå ud at spise på, fordi gæsterne kommer samtidig. Det er både fredag og lørdag og begynder kl. 18 med velkomstcocktail og snacks. Bagefter hygger man sig i pianobaren, fortæller han.

- Vi ønsker at give en god oplevelse af godt håndværk og mad fra lokale leverandører oven i hatten, men det skal være tilgængeligt for alle. Det bliver ikke gourmetmad i traditionel forstand, men ni retter, der bliver serveret. På den måde prøver vi at løfte niveauet og bidrage med en anden måde at gå ud at spise på, uddyber den lokale kok.

Der er plads til 35 spisende gæster i restauranten, og priserne bliver tættere på 500 kroner end 1000, oplyser han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Folkedomstolen i aktion

Skulle hun have været dømt for uagtsomt manddrab, den 28-årige kvinde, der i maj måned sidste år overtrådte færdselsloven og som konsekvens af det kørte ind midt i et cykelløb og ramte en 18-årig cykelrytter, der et døgn senere døde af sine kvæstelser? Nej, mente retten i Aarhus, der mandag middag idømte den 28-årige kvinde fra Odder en bøde på 1500 kroner. Det er samme bøde, som man får, hvis man taler i mobiltelefon, mens man kører. I den situation får man også et klip i kørekortet. Det koster også en bøde på 1500 kroner at køre imod ensretningen uden at ramme nogen, eller at køre mellem 84 og 90 kilometer i timen i en 70 kilometers zone. Hvis der er vejarbejde, bliver bøden fordoblet. Ikke overraskende har dommen i cykelløb-sagen affødt mange kommentarer på diverse Facebook-sider. Ikke mindst kommentarer, der udtrykker undren over, at det kun koster 1500 kroner at køre et andet menneske ihjel. Retsfølelsen er krænket, er overskriften for mange af de kommentarer, der vælter ind på de sociale medier, hvor folkedomstolen peger på alt fra lang fængselsstraf til fratagelse af kørekort. Dommerne i folkedomstolen har talt. Dommen er for mild, retssystemet en hån og retsfølelsen sat ud af spil. Men god gammeldags forargelse er heldigvis ikke nok til at afgøre en passende dom. For hvilken straf er egentlig den rigtige, når man ved et uheld tager et andet menneskes liv? Vil en fængselsstraf overhovedet give mening? Hun gjorde det helt sikkert ikke med vilje, og hun har formentlig straffet sig selv hvert eneste sekund siden den fatale dag i maj sidste år. Forældrene får ikke deres søn tilbage, og man må formode, at den 28-årige uanset straffens størrelse vil undgå at gentage fejlen resten af livet. Og er straffen ved at skulle leve resten af livet med bevidstheden om, at hun har taget et andet menneskes liv, måske ikke straf nok. Og at hun ved, at hun i nogles øjne slet ikke burde gå frit rundt.

Annonce