Annonce
Erhverv

Tidsplanen holder trods asbest: 24 lejligheder står klar til efteråret

En del af de beboere, der er blevet genhuset, var mødt op for at være med til rejsegildet. Foto: Michael Svenningsen

Torsdag var der rejsegilde på lejlighederne på Strandvejen 12, som er i gang med at blive totalrenoveret og ombygget. Selvom miljøsanering og ekstra fundering har gjort, at det har taget længere tid, holder projektet tidsplanen.

Juelsminde: Strandvejen 12 i Juelsminde er netop nu i gang med at blive totalrenoveret og ombygget. Ifølge Henrik Alleslev, direktør i Juelsmindehalvøens Almene Boligselskab, har projektet i første omgang taget længere tid, da det stødte på uforudsete udfordringer.

Rør på loftet, der var isoleret med asbest, skulle miljøsaneres, og så skulle der laves en ekstra fundering, som sikrer, at bygningen kan holde til den ekstra etage.

Men den tabte tid er indhentet, og derfor kører alt efter planen. Henrik Alleslev forventer derfor også, at Strandvejen 12, der er første etape med i alt 24 boliger, er klar til indflytning 1. november 2018.

- Vi har et godt samarbejde med håndværkerne, og de arbejder intenst og på højtryk, siger han og tilføjer, at der er sat penge af til de uforudsete udgifter.

I første omgang, da projektet blev vedtaget tilbage i 2013, stod renoveringsdelen til at koste 41 mio. kr. Siden er prisen steget til 56 mio. kr. blandt andet som følge af øgede krav fra Landsbyggefonden og stigende priser.

Annonce

Strandvejen 10 og 12

De to blokke på Strandvejen 10 og 12 i Juelsminde bliver totalrenoveret og ombygget.De blev opført i henholdsvis 1947 og 1964.

I januar 2018 startede renoveringen og ombygningen af første etape, der er blokken på Strandvejen 12.

Når den står færdig, starter anden etape, som er blokken på Strandvejen 10.

Inden renoveringen rummede blokkene i alt 42 boliger, men som følge af renoveringen bliver de reduceret til 36.

Til gengæld bliver der bygget 12 nye familielejligheder i blokkenes loftetage, og dermed stiger det samlede antal lejligheder til 48.

Renoveringen kommer til at koste 80 millioner kroner, 55 millioner kroner for renoveringsdelen og 25 millioner kroner for den nybyggede tagetage med 12 boliger, og omfatter blandt andet elevatorer og nye indgange og altaner, som vender ud mod vandet.

Ombygningen af Sboligblokken indbefatter også en ekstra etage på ejendommen. Foto: Michael Svenningsen

Rejsegilde

Torsdag var der linet en pølsevogn og lidt øl og vand op, da der var rejsegilde ved bygningen.

Borgmester Kasper Glyngø (S), håndværkere, beboere og Henrik Alleslev, der også sidder i byrådet for Socialdemokratiet, var mødt op til eftermiddagens rejsegilde.

- Nu har bygningen fået sat spærret på, så rejsegildet er en markering af, at renoveringen er godt i gang, siger Henrik Alleslev.

Når renoveringen af første etape er færdig, går anden etape i gang. Det bygningen på Strandvejen 10, der ligeledes kommer til at rumme 24 boliger, og som forventes at stå klar i september eller oktober 2019.

Kommunen støtter inddirekte byggeriet i form af en lånegaranti. Her ses borgmester Kasper Glyngø (S) ved rejsegildet. Foto: Michael Svenningsen
Mange beboere glæder sig til de nye lejligehder står færdig. Der er allerede 200 på venteliste til lejlighederne, der får havudsigt. Foto: Michael Svenningsen
Bygherrerådgiver, Erik Hansen fra NiConsult, talte også ved rejsegildet på Strandvejen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce