Annonce
Sport

Tidligere topspiller ny træner i Odder

Bent Christensen i sin AGF-tid - her fra træningslejren på La Manga i 2015. Arkivfoto: Axel Schütt
FODBOLD - Bent Christensen, tidligere topspiller med fire A-landskampe og seks år som professionel i Young Boys i Schweiz, bliver ny cheftræner for Odders 2. divisionshold i fodbold fra nytår.

Han har været topspiller i 318 kampe i Lyngby, dansk mester i 1983, pokalvinder i 1984 og 1985 og har spillet syv yngligelandskampe, otte U-landskampe og en B-landskamp ud over de fire A-landskampe i 1988-89.

Efter en korsbåndsskade i 1997 tog Bent Christensen fat på en ny karriere som træner. Han har været cheftræner i Brønshøj og B1903 og har rykket Lyngby op i den bedste række som cheftræner. Han har arbejdet i Lyngby i flere perioder, enten som cheftræner eller assistenttræner, og han blev kaldt "Mister Lyngby".

Han var også assistenttræner for Kasper Hjulmand i Lyngby og havde samme rolle for Morten Wieghorst omkring ungdomslandsholdet og senere i AGF.

- Vi lavede en tre-årig aftale med AGF, og det kom som en overraskelse, at det var slut efter et år, siger Bent Christensen.

- Jeg har "handlet af" med AGF, og nu har jeg lyst til at komme i gang med trænerarbejdet igen. Jeg brænder for det, og da jeg fik kontakten fra Odder IGF, var jeg ikke i tvivl.

Et-årig aftale

Bent Christensen lejede sit hus på Sjælland ud i tre år, og lejemålet udløber med udgangen af 2017. Derfor er hans kontrakt med Odder afpasset efter, at han har mulighed for at flytte tilbage til sit hus om et år - og han har også den klausul i kontrakten, at han kan skifte til et fuldtidsjob som træner, hvis det skulle dukke op i løbet af 2017.

- Det er de betingelser, vi er nødt til at acceptere, men til gengæld mener vi, at det er et scoop, at vi har kunnet få Bent Christensen som træner, siger Rasmus Leth Nissen, sportsdirektør i Odder.

Velkendt stil

Bent Christensen starter med en helt ren tavle.

- Jeg har kun set Odder spille en enkelt fodboldkamp, da vi mødte Odder med AGF på kunstgræsbanen i Odder, så jeg får brug for folk, der kender området bedre end mig fra starten. Derfor kan jeg heller ikke sige noget om mine forventninger til en placering i 2. division. Jeg kender Fredensborg, Frem og HIK bedre end Odder, erkender Bent Christensen.

Hans spillestil er velkendt fra mange år i Lyngby.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne vil have et hold, der er boldbesiddende og styrer kampene. Det er sjovest at have bolden, men jeg har ikke noget imod, at vi scorer på dødbolde, og det er Odder efter sigende specialister i, siger Bent Christensen.

- Vi skal i fællesskab have fundet frem til den spillestil, der giver flest point.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce