Annonce
Sport

Tidligere topdommer: VAR letter trykket på dommerne

Tidligere superliga-dommer Kenn Hansen kalder det tvivlsomt, om VAR gør det lettere at være dommer. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix
Kenn Hansen, der er tidligere superliga-dommer, kalder det tvivlsomt, om video-hjælp i bund og grund gør dommer-gerningen lettere.
Annonce

Vejle: Der findes ikke noget entydigt svar på, om dommergerningen lettes eller ej, når der fra næste sæson indføres VAR - video assistant referee - i Superligaen.

I al fald ikke efter Kenn Hansens vurdering.

Kenn Hansen er tidligere superliga-dommer og hørte til blandt de danske dommere, som fik kampe på den internationale scene, inden han i 2015 stoppede dommerkarrieren.

- Det nye bliver, at det tryk, som ligger på den enkelte dommer, letter lidt, mener Kenn Hansen.

Det skyldes, at VAR rydder ud i de aller værste fejl.

- Alle dommere har nok prøvet at stå på et stadion og være den absolut eneste, som ikke så én eller anden situation, der senere viste sig at være kampafgørende. Den slags hjerneblødninger undgås med VAR, siger Kenn Hansen og fortsætter:

- På dét punkt bliver det lettere at være dommer. Men i bund og grund ændres der jo ikke på, at en dommer hver eneste gang går på banen for at gøre det så godt som muligt, og det er uanset, om der er VAR eller ej.

Annonce

Kritikken rettes et andet sted

Allerede da den første VAR-snak opstod, forudså Kenn Hansen, at den ekstra hjælp til dommerne, ikke vil mindske snakken om dommere og deres kendelser, og den forudsigelse viste sig at holde stik.

- Der er vel aldrig snakket kendelser mere, end der gøres nu, siger Kenn Hansen og fortsætter:

- Og slet ikke i England, hvor VAR blev indført op til den igangværende sæson. Dér snakkes kendelser som aldrig tidligere.

Og hvis man med VAR i Superligaen forventer en situation, hvor hver eneste dommerkendelse er lig med den endegyldige sandhed, tager man ifølge Kenn Hansen helt fejl.

- Vi ser jo, at der hele tiden diskuteres kendelser. Det bliver nok lidt noget andet, man kommer til at tale om, og kritikken rettes i fremtiden måske mere mod de personer, som tager VAR-afgørelsen end mod kampens dommer, siger Kenn Hansen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce