Annonce
Horsens

Tidligere radikal spidskandidat skifter parti

50-årige Assia Zouaoui har holdt en pause fra politik, men nu er hun klar til endnu et kommunalvalg. Arkivfoto

Assia Zouaoui stillede ved sidste kommunalvalg op for Radikale Venstre. Nu står hun på Socialdemokratiets liste.

Annonce

Horsens: Efter en pause fra politik på halvandet års tid er Assia Zouaoui klar til at melde sig på banen igen. Ved kommunalvalget i 2013 var hun spidskandidat for Radikale Venstre, men denne gang står hun på kandidatlisten hos Socialdemokratiet.

- Jeg har været partiløs i et pænt stykke tid, fordi jeg trængte til en pause fra politik, men jeg kunne mærke, at det begyndte at klø i fingrene igen for at blande mig og påvirke tingene. Så jeg mærkede efter, hvor jeg grundholdningsmæsigt står, og kunne mærke, at det i det politiske landskab var Socialdemokratiet, jeg er mest enig med. Både værdipolitisk, socialpolitisk og i forhold til miljø, fortæller 50-årige Assia Zouaoui.

Hun meldte sig i 2015 ud af Radikale Venstre, fordi hun var uenig i den retning, der blev lagt landspolitisk.

- Partiet bevægede sig i en retning, jeg ikke syntes, det skulle. Man havde tabt noget af det sociale, og jeg vil gerne være med til at gøre folk mere sociale og varme. Socialdemokratiet er derimod vendt tilbage til nogle af de gamle dyder og er kommet ud af den blå periode. Det klinger rigtigt for mig, forklarer Assia Zouaoui.

Jeg har ikke skullet hakke en hæl eller klippe en tå for at kunne se mig selv i Socialdemokratiet. Det er der, jeg grundholdningsmæssigt bedst kan se mig.

Assia Zouaoui
Annonce

Fokus på energi, miljø og klima

Hun bor i Horsens og er selvstændig it-projektleder, hvor hun i øjeblikket arbejder på et projekt for SOS Dansk Autohjælp.

Sin erfaring som selvstændig håber hun at kunne bringe i spil, hvis hun bliver valgt ind. Ligesom hun vil fokusere på energi, miljø og klima.

- Det har jeg arbejdet rigtig meget med førhen bl.a. som formand for klimarådet. Desuden har jeg viden om it og digitalisering, men også inden for erhverv og iværksætteri, fordi jeg kender til at være selvstændig, lyder det fra Assia Zouaoui.

Hun mener, at Horsens Kommune er godt i gang med klimaarbejdet, men at der også venter spændende projekter forude.

- Der er f.eks. gang i klimasikring af havnearealerne, og kommunen fik for nylig del af en EU-pulje, og den synes jeg, det kunne være spændede at arbejde med udmøntningen af. Vi får nok ikke en masse havvindmøller, men til gengæld kan Horsens Kommune en hel masse med bl.a. varmepumper, som er på mange af vores bygninger, vurderer byrådskandidaten.

Annonce

Planer som vil påvirke eftertiden

Hun vil desuden gerne være en del af den fortælling, som ifølge hende i øjeblikket bærer Horsens fremad.

- Der er mange ting, som vil ske fremadrettet, der vil påvirke vores efterkommere. Det er f.eks. vigtigt, at vi får løftet kompetenceniveauet lokalt og løftet folk uddannelsesmæssigt. Jeg kan rigtig godt lide, at der er en entrepreneur-ånd i Horsens, siger Assia Zouaoui.

Hun glæder sig over at være en del af den kandidatliste, som Horsens-kredsen tager med til den kommende generalforsamling i slutningen af april.

- Det samlede hold af kandidater ser rigtig stærkt og varieret ud, og jeg synes, alle politikområder er dækket. Der er nogen, som har et indgående kendskab til hvilket som helst område, vurderer Assia Zouaoui.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Odder

Gør noget: Gå en tur

Annonce