Annonce
Odder

Tidligere Odder-borgmester stiller op til regionsrådet

Elvin Hansen (S) på valgaftenen under Regions- og Kommunalvalget 2017. Denne gang stiller han kun op til regionsvalget. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Elvin Hansen blev i weekenden opstillet som nummer tre på Socialdemokratiets liste.

Odder: Selv om tidligere borgmester Elvin Hansen (S) har valgt ikke at genopstille til kommunalvalget 16. november, skal han alligevel ud i en valgkamp. Men for første gang i hans mangeårige politikerkarriere går han efter regionsrådet.

Elvin Hansen blev lørdag opstillet som nr. tre på Socialdemokratiets liste, og dermed er der   gode chancer for, at han kan blive valgt ind, idet der i dag sidder 16 socialdemokrater i det 41 mand store råd. Han stiller op for Skanderborg-, Odder- Samsø-Kredsen.

Politikeren har ikke tidligere stillet op til regionsrådet, men han er en særdeles erfaren politiker, idet han har været medlem af Odder Byråd i 35 år, været medlem af økonomiudvalget i 30 år og borgmester i 12 år.

Annonce

Ville ikke presse på

- Jeg har længe haft et ønske om at komme med i regionsrådet, efter at jeg trak mig som byrådskandidat. Det kunne være spændende at prøve noget nyt. Omvendt ville jeg ikke presse på, så længe min tidligere borgmesterkollega, Jørgen Gaarde (S) fra Skanderborg stillede op. Men nu har han trukket sig på grund af helbredet, og så er jeg klar til at tage fire år mere i politik, siger Elvin Hansen, der allerede har sin første programerklæring klar:

- Først og fremmest skal vi styrke sundhedsområdet og ikke mindst de lokale sundhedshuse, bl.a. ved at få speciallægerne ind. Dernæst skal vi styrke vores gymnasier, herunder give mulighed for at mere specielle ønsker om fag også kan udbydes lokalt. Og så skal vi generelt være endnu bedre til at imødekomme borgernes behov og samtidig sikre et godt arbejdsmiljø for sundhedspersonalet, siger den 71-årige kandidat, der møder stor opbakning fra partiet i Odder Kommune.

Først og fremmest skal vi styrke sundhedsområdet og ikke mindst de lokale sundhedshuse, bl.a. ved at få speciallægerne ind. Dernæst skal vi styrke vores gymnasier, herunder give mulighed for at mere specielle ønsker om fag også kan udbydes lokalt.

Elvin Hansen

- Vi er meget glade for, at Elvin har sagt ja til at stille op, siger formanden Jesper Hjort og fortsætter:

- Nu hvor byrådsmedlem Finn Thranum (V) ikke genopstiller, håber vi meget, at Elvin kan samle opbakning fra hele kommunen og fra kredsen. Han har en meget stor erfaring og kan blive en rigtig god repræsentant for lokalområdet. Og naturligvis for hele regionen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Holder langemand i ro lidt endnu: Det Gule Pakhus håber på, at en "helt" træder ind på scenen

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sjuskede trailerparkeringer på Smedetorv: Spærrer ledige p-pladser for beboerne

Navne For abonnenter

Florin løftede stemningen i hvert rum han indtog: Kom til Danmark for at sikre sin fremtidige familie et bedre liv - og nåede det inden sin alt for tidlige død

Sport

Nyindkøb gav pote: HIC moste BK Amager og kunne endelig rotere spillerne i forløsende storsejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

75-årigt kærestepar var blandt ofrene i Kongsberg-angreb

Hedensted For abonnenter

Institutions opkøb af huse bekymrer i landsby: Det er godt, at de er her, men det kan blive for meget

Horsens

17-årig mand opsøgt af større gruppe på egen bopæl og overfaldet med golfkølle: Politiet er talstærkt til stede på Hybenvej

Horsens For abonnenter

Her er området, hvor en ny skov ved Hansted skal rejses: Men hvad med vores udsigter og vores landbrug, spørger lodsejere

Kristendemokraternes formand: Pilen peger på Pape

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

I øvrigt mener jeg For abonnenter

Digital sejr ad helvede til: Blæs projekt brugervenlighed i gang

Horsens

Nu bliver Gudenåen genskabt: Første etape bliver 600.000 kr. billigere end forventet

Annonce