Annonce
Erhverv

Tidligere 'Masterchef' mestrer mexicansk mad fra forsamlingshusets køkken

46-årige Jeanette Sørensen deltog i 2019-udgaven af Masterchef, hvor hun bl.a. imponerede med sine braiserede svinekæber. Nu har hun slået sig ned i Hvirring med sin mand Carsten og har lavet foodtruck- og cateringkonceptet: Tacobixen, som hun driver ved siden af sit arbejde som pædagog. Foto: Michael Svenningsen
Jeanette Sørensen fra Hvirring kan ikke sidde stille. Hun arbejder som pædagog om dagen, underviser i karate om eftermiddagen og laver tacos i weekenden. Deltagelse i tv-programmet Masterchef gav hende mod på at lave sin egen food-truck Tacobixen.

Hvirring: En krydret duft af chili, bønner og majs breder sig i køkkenet i Hvirring Forsamlingshus. Ved gryderne står 46-årige Jeanette Sørensen og sikrer sig, at råvarerne blandes og tilberedes på den helt rigtige måde.

I godt og vel to år har hun været selvstændig med foodtrucken og cateringfirmaet Tacobixen, der som navnet antyder har mexicansk mad på menuen.

Selv bor hun i Hvirring med sin kæreste Carsten og har af den vej fået lov til at låne forsamlingshusets køkken til sin madlavning.

Annonce

Modet til at lave sin egen madbiks kom efter hun deltog i 2019-udgaven af kokketv-programmet MasterChef.

- Min mand og datter synes, jeg skulle prøve at stille op til programmet og så tænkte jeg, det var en god måde at lære noget af nogle af de bedste kokke i landet, fortæller Jeanette Sørensen, der bl.a. imponerede dommerne med sin braiserede svinekæber serveret i bløde tacos.

Prøver nye ting

Jeanette Sørensen nåede til semifinalen i programmet, inden hun røg ud, men inden da nåede hun bl.a. både at blive udfordret og inspireret af på rekordtid at skulle sammensætte en menu ud fra en række udvalgte råvarer.

- Jeg kan godt lide at eksperimentere og prøve nyt ting, og mine menuer ændrer sig derfor også lidt hele tiden. Min kæreste har altid gerne ville have en pølsevogn, men efter masterchef-optagelserne var jeg blevet fanget af det mexicanske køkken, så derfor blev det til Tacobixen i stedet, fortæller Jeanette Sørensen, der bl.a. har haft succes med at rulle sin vogn ind til gadefester, studentergilder o.l.

Der er fuld knald på farverne og masser af friske råvarer, når Jeanette Sørensen kokkerer. Hun håber, at hun engang, når verdenen er blevet mere normal igen, kan rejse til Mexico for at få yderligere inspiration til sine menuer. Foto: Michael Svenningsen

Under coronakrisen har hun et par gange også tilbudt takeaway i lokalområdet, ligesom hun også gerne laver catering til fester. Mens hun står i køkkenet sørger hendes kæreste for at holde styr på bookinger, regnskab mv.

- En af de første ting, jeg var ude til, var en skaldyrsfestival i 2019. Der havde jeg udsolgt på to og en halv time, så i stedet for at tage hjem og slappe af, måtte jeg forberede tre gange så meget til dagen efter, lyder det fra den mexicanske kok, der også er blevet tilbudt en plads i streetfood-centeret Posthuset i Horsens.

Et tilbud hun dog valgte at takke nej til, da det vil blive for omfattende for hende.

Annonce

Ligger til familien

Interessen for madlavning kommer ikke fra fremmede. Jeanette Sørensens mormor, Johanne Madsen, var kogekone i Ølholm Forsamlingshus, hendes far har arbejdet som skibskok, og hendes mor er i følge Jeanette Sørensen en ren Gertrud Sand i forhold til småkagebagning.

Selv er Jeanette Sørensen oprindeligt uddannet bager og efterfølgende slagter hos slagter Grønvald i Vejle. For et par år siden skiftede hun retning til at blive pædagog og arbejder i dag som sådan på Bygmarken i Hedensted, der er et bo- og aktivitetstilbud for voksne med autisme eller personer som på anden vis er hæmmet i deres udvikling.

Chili skal der til, når man laver mexicansk mad, men i Jeanette Sørensens køkken er der også masser at få for dem, der ikke er fan af stærk mad. Hun går mere op i at lave de rette smagssammenhænge. Foto: Michael Svenningsen

- Jeg har altid interesseret mig for mad. Som ung dyrkede jeg elitesport i mange år, hvor mit forhold til mad har været, at det skulle være det rigtige brændstof. Det vil sige, jeg har spist rigtig meget kylling og tun, men i dag er det meget mere oplevelsen og smagen, det handler om for mig, fortæller Jeanette Sørensen, der bl.a. har været på landsholdet i karate og har dyrket fitness på konkurrenceplan.

Annonce

Altid i gang

Karaten dyrker hun forsat som cheftræner for Vejle Shotokan Karate fire gange om ugen, og så underviser hun et hold mænd i madlavning hver anden uge, mens weekenderne oftere og oftere står i Tacobixens navn. Dertil kommer fuldtidsarbejdet på Bygmarken.

- Ja, jeg har fyldt livet ud, men man skal jo heller ikke spilde det. jeg kan da også sagtens tage en fridag på sofaen med popcorn og film, men jeg vil helst lave noget og få noget ud af min tid. Som vi siger til karate, hellere brække sig end trække sig, lyder det med et smil fra Jeanette Sørensen, der også drømmer om at skrive en kogebog til børn med Cerebral Parese (CP) og sammen med sin kæreste i øvrigt lige har investeret i en jagthund.

Selvom det under coronakrisen har været begrænset, hvor mange fester og festivaler, der har været har Jeanette Sørensen alligevel måtte sige nej til en del forespørgseler, da arbejdet i Tacobixen også skal kombineres med hendes andet arbejde som pædagog. Foto: Michael Svenningsen


Ja, jeg har fyldt livet ud, men man skal jo heller ikke spilde det.

Jeanette Sørensen, Selvstændig kok, pædagog, karatetræner, underviser m.m.


Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Annonce