Annonce
Odder

Tidligere købmand slår sig på flasken

Claus Døssing har i fire år brygget øl, sideløbende med, at han har passet Tunø Købmandsgård. Nu vil familien have afprøvet, om de kan leve alene af produktionen af blandt andet øl, jordbærvin og cider. Arkivfoto: Morten Pape.
Claus Døssing og Maiken Rosenqvist nyder den nyvundne frihed med deres fire småbørn og med brygning af øl.
Annonce

Tunø: For første gang i syv år kan det tidligere købmandspar på Tunø, Claus Døssing og Maiken Rosenqvist slappe lidt af - i hvert fald i forhold til da de de drev øens eneste dagligvarebutik.

Helt stille er der næppe i den lejlighed, som parret flyttede ind i, da de 1. januar overlod forpagtningen af købmandgården, og dermed også den tilhørende bolig, til Jannie Pedersen og Gabriel Foulefack Nguessa. For med fire børn, hvoraf den ældste er otte år, er der nok at se til.

- Vi bor midlertidigt på meget lidt plads, men alt tyder på, at vi overtager et hus på øen i løbet af et par måneder. Det ser vi meget frem til, siger Claus Døssing, der sammen med Maiken Rosenqvist har besluttet at blive på øen i mindst halvandet år.

Den tid skal bruges på at få afprøvet, om familien kan leve af den produktion af øl, jordbærvin og æblecider, som Claus Døssing har haft gang i gennem de seneste fire år. Produktionen foregår i dag i lejede lokaler på "Bryggeriet", der ligger på Tunø hovedgade 8 og vil fortsætte der. På sigt er det meningen, at produkterne skal sælges både på Tunø og på fastlandet.

Med beslutningen om at blive på øen bidrager familien Døssing/Rosenqvist stærkt til, at øens skole/daginstitution kan fortsætte. Tre af de fem børn, som får undervisning eller passes på øen, er nemlig deres børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Hou skal sikres mod oversvømmelser

Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce