Annonce
Hedensted

Tidligere forstanderpar huserer på væggene på BGI

Gerda Louise Buchgraitz foran sin første fortolkning af DGI's Verdensholds opvisning. Billedet hænger passende på væggen indtil en af de store haller i BGI Akademiet. Foto: Mette Mørk
Frank og Gerda Louise Buchgraitz var forstandere på BGI Akademiet fra 1995 til 98. Men parret fylder stadigvæk en del på efterskolen i form af malerier af blandt andet DGI's Verdenshold.
Annonce

Bjerre: Hvad har kunst og idræt med hinanden at gøre? En hel masse hvis man spørger det horsensianske kunstnerpar Gerda Louise og Frank Buchgraitz.

Kunstnerparret har nemlig på hver sin måde fortolket idræt i deres værker. Det ses tydeligt på gangene på BGI Akademiet, hvor parrets forskellige stilarter kan beskues.

Gerda Louise og Frank Buchgraitz har selv en fortid på efterskolen, idet de fra 1995 til 1998 var forstanderpar på stedet. Da de forlod skolen, var det for at blive fuldtidskunstnere, men de har hele tiden haft kontakt til skolen og til de nuværende leder, Helle Vestergaard og Troels Ross Pedersen.

Jeg bruger humor og trækker figurene ud af form, mens Gerda Louise mere maler, så folk kan genkende sig selv.

Frank Buchgraitz

Annonce

Inspiration fra Verdensholdet

BGI Akademiet var netop årsagen til, at de tilbage i 2014 gav sig i kast med at fortolke især gymnastik på lærredet.

- Vi har blevet inviteret til BGI for at se DGI's Verdensholds show, og på vej hjem i bilen foreslog jeg, at vi skulle male forestillingen. Der var så mange ting at blive inspireret af: Bevægelserne, farverne og historien. Hver bevægelse i gymnastik er jo nærmest en skulptur i sig selv, forklarer Frank Buchgraitz.

Som sagt så gjort. Kunstnerparret rekvirerede billeder fra showet og gik i gang med at male. Det blev til en serie på 30-40 billeder, som de viste til DGI, der står for Verdensholdet. DGI var begejstrede for ideen, og det førte til, at billederne kom med, da Verdensholdet tog på sin danske turné.

- Det sjove er, at showet i 2014 var inspireret af et billede af kunstneren Miro, så på den måde inspirerer kunst og idræt hinanden, forklarer Frank Buchgraitz.

Annonce

Se sig selv i billedet

Siden er samarbejdet mellem Verdensholdet, som har base på BGI Akademiet fem måneder hvert andet år, og kunstnerne fra Horsens fortsat. Derfor kunne Gerda Louise Buchgraitz og to gymnaster fra det tidligere hold onsdag afsløre billedet af Verdensholdet 18/19.

- Jeg tager udgangspunkt i forestillingen, men sætter forskellige dele sammen til en komposition, forklarer Gerda Louise Buchgraitz, mens gymnast Sara Cordes straks spotter sig selv i billedet.

- Det er fedt, at man kan genkende sig selv, og det er sjovt at se vores show på lærredet, siger Sara Cordes.

Samarbejdet om Verdensholdet 18/19 er udelukkende bestillingsarbejder. Billederne bliver købt af gymnasterne selv, forældre, efterskoler og så BGI Akademiet, der i forvejen har en del af parrets kunst hængende.

- Gymnastik handler også meget om æstetik, og det er spændende at se gymnastikken fra en ny synsvinkel. Det er, som om essensen af showet træder længere frem, siger Mette Holm Rud, der er general manager for Verdensholdet og glad for samarbejdet.

Hun er i gang med at samle den trup, der skal på turné til næste år, og mon ikke de også bliver foreviget af Buchgraitz-parret.

Sammen med de tidligere Verdensholds-gymnaster, Sara Cordes og Mads Lang, kunne Gerda Louise Buchgraitz onsdag afsløre det seneste maleri i Verdensholdsserien. Sara Cordes kunne med det samme genkende sig selv på billedet. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce