Annonce
Odder

Tidligere formand for Danske Skoleelever i spidsen for DSU

Jens Vase var blandt tilhørerne onsdag på gymnasiet. Men i fremtiden kan han selv sidde i den varme stol til lignende arrangementer. Han er nemlig formand for det opståede DSU Odder-Samsø. Foto: Martin Ravn.

Den tidligere formand for Danske Skoleelever har nu valgt at engagere sig lokalpolitisk.

Odder: 17-årige Jens Vase fra Odder var fra april 2016 til april 2017 formand for interesseorganisationen Danske Skoleelever (DSE). Men efter at have smidt én formandskasket skulle håret ikke luftes længe, inden en ny kasket blev taget på hovedet. Sammen med en håndfuld andre unge har han nemlig pustet liv i ungdomsorganisationen Danmarks Socialdemokratiske Ungdom Odder-Samsø (DSU) - og det er med Jens Vase som formand.

Nogle vil måske undre sig over, at det sker så kort efter et kommunalvalg, men timingen er der primært én grund til.

- Det er ret simpelt. Jeg var ude sidste år, hvor jeg var formand for Danske Skoleelever og havde et sabbatår, hvor jeg arbejdede rigtig politisk. Nu er jeg kommet tilbage og har brug for at få noget mellem hænderne. Og så er jeg socialdemokrat, siger Jens Vase, der hilste arrangementet med besøg af ungdomspolitikere på Odder Gymnasium velkommen.

- Jeg synes, det er fedt, at man får så mange forskellige herud. Det er jo ungdomspartierne, der har krogen, man bider på, hvis man vil noget politisk som ung. Det er der, de nemme holdninger er, og det er også der, hvor man kommer ind i et fællesskab, som gør, at man kan lære at se politisk på tingene. Senere hen må man så måske lære, at det ikke var så nemt, som man havde troet, for politik er ikke nemt, det er svært, understreger Jens Vase.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce