Annonce
Odder

Tidligere festivalformand bliver ny sygeplejerske på Tunø

Lars Løndorf har siden 1. september været en af de tre sygeplejersker, som på skift skal passe på tunboerne. Foto: Edouard Rasmussen
Lars Løndorf var i mange år en af hovedkræfterne bag Tunø Festivalen. Nu skal han på skift med to andre sygeplejersker passe på øboerne.
Annonce

Tunø: Det er en mand med en vis ø-erfaring, der siden 1. september har været ansat som en af tre sygeplejersker på Tunø.

Lars Løndorf har mange års erfaring som gæst på øen og i et enkelt år også som fastboende sammen med familien. Nu vil han i perioder på 14 dage passe opgaven som øens sygeplejerske og dermed også have ansvaret for samarbejdet med øens praktiserende læger, hjemmeplejen i Odder Kommune og med akutberedskabet.

Specielt det sidste føler han en stærk passion for, hvilket kan ses på hans CV, idet han i de senere år har arbejdet halvdelen af året i Grønland. Ofte ude i ganske små bygder.

- Jeg kan godt lide at være der, hvor der sker noget, og hvor man skal handle hurtigt. Det skal man også, hvis der sker en ulykke på Tunø, og det er jeg så klar til, siger den 54-årige sygeplejerske.

Annonce

En øens mand

Hvad angår kendskabet til Tunø har Lars Løndorf mange års erfaring, idet han er kommet der i cirka 20 år. Egentlig passion for øen fik han, da han i 2008 kom med i Tunø Festivalens bestyrelse, hvor han sad indtil 2017. De to sidste år som formand.


Jeg kan godt lide at være der, hvor der sker noget, og hvor man skal handle hurtigt. Det skal man, hvis der sker en ulykke på Tunø, og det er jeg så klar til.

Lars Løndorf, nyansat sygeplejerske på Tunø


Fra 2010-2011 boede han og familien på Tunø, hvor Lars Løndorf arbejdede som sygeplejerske, og det var i den periode, han var med til at starte "Bevar Tunø", en organisation, som kæmpede hårdt imod politikernes planer om at nedlægge fuldtidsstillingen som Tunø-sygeplejerske. Kampen lykkedes og førte til, at Annette Bredsdorff blev ansat. Selv valgte Lars Løndorf og familien at bosætte sig i Beder.

Men han har hele tiden savnet Tunø en lille smule.

- Derfor passer det mig så fint, at jeg nu kan tage til Tunø hver anden uge og så være hjemme hos familien i 14 dage. Faktisk meget bedre end at flytte herover permanent. Desuden tror jeg, at jeg ved at få to kolleger, som begge er her en uge ad gangen, bedre kan udvikle mig fagligt. Og det skal man jo altid forsøge, siger han.

Annonce
Annonce
Horsens

Flot comeback blev ikke belønnet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce