Annonce
Navne

Tidligere barnestjerne droppede ud af universitetet og vendte tilbage til filmbranchen

Den amerikanske skuespiller Joseph Gordon-Levitt, der fylder 40 den 17. februar, er også stifter og ejer af onlineplatformen Hitrecord.(Arkivfoto)
"Inception"-skuespilleren Joseph Gordon-Levitt er gået fra barneskuespiller til etableret Hollywood-stjerne. I dag , onsdag, fylder han 40 år.

40 år: Han startede karrieren som 11-årig med små roller i film som "Beethoven" om en stjålet sanktbernhardshund, der finder en ny familie, og filmen "Ved Floden" med Brad Pitt.

Men Joseph Gordon-Levitt, der fylder 40 år onsdag 17. februar, lagde en overgang skuespillet på hylden for at læse historie på Columbia University.

Han vendte dog hurtigt tilbage til filmens verden, og i 2004 droppede han helt ud af studiet.

- Jeg tog en bevidst beslutning om at være med i gode film, har Gordon-Levitt sagt om sin beslutning.

Den amerikanske skuespiller er samtidig stifter og ejer af internetplatformen Hitrecord.

Det er en platform, hvor brugere kan lægge deres kunst eller kreative projekter ud. Så kan alle brugere redigere og remixe det, som de vil. Og hvis slutproduktet bliver købt, får alle, der har bidraget til det endelige produkt, en bid af kagen.

- Jeg havde lyst til at være kreativ, og ingen lod mig være det, sagde Gordon-Levitt til det amerikanske netmedie IndieWire i 2010.

Annonce

Mistede sin bror til narko

Så måtte han selv finde en måde at være kreativ på, forklarede han om årsagen til, at han kastede sig ud i iværksætteri.

Joseph Gordon-Levitt stiftede Hitrecord sammen med sin bror Dan. Oprindeligt som en hjemmeside, hvor de selv lagde videoer ud, så de kunne få feedback.

Men han mistede broren nogle år senere, da han døde af en overdosis i 2010. Dan blev 36 år.

Joseph Gordon-Levitt er til gengæld med årene blevet en etableret Hollywood-stjerne med bærende roller i flere store film.

Han har haft store roller i "500 Days of Summer", "Inception", "The Dark Knight Rises" og "Lincoln".

Annonce

Er ægtemand og far til to

Han havde også hovedrollen i "Snowden" fra 2016, hvor han spillede whistlebloweren Edward Snowden, der tidligere arbejdede for de amerikanske efterretningstjenester CIA og NSA.

I 2013 debuterede Gordon-Levitt som instruktør med filmen "Don Jon", hvor han selv har hovedrollen over for Scarlett Johansson.

Privat er han gift med Tasha McCauley, der er stifter af og direktør for it-virksomheden Fellow Robots.

Parret blev gift i 2014 og har sammen to sønner på tre og fem år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Mandagens coronatal: Snart har hver 10. fået første vaccine - bare ikke i Horsens Kommune

Erhverv For abonnenter

Horsens-virksomhed med eksplosiv vækst: Udvider med nyt højlager for tredje gang på to år

Annonce