Annonce
Brædstrup

Tidligere avishus skal omdannes til boliger

Bygningen på Søndergade 36 har tidligere lagt hus til Brædstrup Avis og Brædstrup Bogtrykkeri. Nu skal den omdannes til lejligheder. Foto: Henrik C. Sandvad
Det har ikke været muligt at udleje bygningerne for den tidligere Brædstrup Avis-redaktion, så nu har plan- og miljøudvalget sagt ja til, at huset kan omdannes til boliger.
Annonce

Brædstrup: Det tidligere avishus for Brædstrup Avis og Horsens Folkeblad på Søndergade 36 i Brædstrup vil inden længe blive omdannet til boliger.

Således godkendte plan- og miljøudvalget forleden, at det bliver muligt at etablere boliger i stueetagen på Søndergade 36, efter det i en længere periode ikke har været muligt at udleje bygningen til erhvervsformål, som bygningen ellers er registreret til.

- I denne her sag synes vi, det gav god mening at imødekomme et ønske fra ejeren om at konventere bygningen fra erhverv til boliger. Huset har stået tomt i nogle år og ligger meget centralt, og ellers ligger butikkerne mere i den sydlige del af Søndergade. Det er heller ikke nogen facadebutik, og derfor gav det god mening her, siger Martin Ravn, formand for Horsens Byråds plan- og miljøudvalg.

Annonce

Nye lejligheder

Erhvervslokalerne på Søndergade 36 husede frem til 2012 Brædstrup Avis og Horsens Folkeblad, som herfra flyttede over til den nuværende adresse på Søndergade 3B. Tidligere lagde bygningen også lokaler til Brædstrup Bogtrykkeri.

I 2019 købte det lokale byggefirma Hegermann Huse ejendommen, og her ønsker ejer Brian Hegermann nu at indrette to lejligheder på hver cirka 100 kvm.

- Bygningen egner sig rigtig fint til boliger, men vi skal nu igennem en lidt større renovering, før den kan tages i anvendelse. Vi regner med, at vi går gang med renoveringen i løbet af efteråret, siger Brian Hegermann.

Det er ikke ofte, at erhvervslokaler bliver omdannet til boliger i Brædstrup, og formanden for plan- og miljøudvalget vil heller ikke love ejere af tomme butikslokaler i byen, at de kan få samme mulighed.

- Det er noget, som forvaltningen ser på fra sag til sag. Når vi får en konkret henvendelse, så skal den passe dels ind i den udviklingsplan, der er, dels ind i helhedsplanen for Brædstrup. Så tingene skal passe ind i en større sammenhæng, og derfor kan der være andre steder, hvor man ikke kan få tilladelse, fordi man ønsker at bevare området til udlejning af erhverv. Så det vil altid være med udgangspunkt i den konkrete henvendelse, og det er det, som er sket her, siger Martin Ravn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Frustrerede efterskoleelever strejker: Giv os vores ungdom tilbage

Hedensted For abonnenter

Skuffelse på lokale efterskoler: Det er rigtig svært at forklare det for eleverne

Annonce