Annonce
Odder

Skifter navn: Slut med at stave Hou med V

Det her skilt behøver kommunen ikke ændre, når Hou helt officielt kommer til at staves med "u". Arkivfoto: Søren E. Alwan
Stednavneudvalget har sagt god for, at Hou fremover officielt kan staves med "u". Der mangler dog stadig en enkelt godkendelse, før det er helt officielt.
Annonce

Hou: Stednavneudvalget har givet grønt lys for, at Hous officielle stavemåde fremover bliver med "u" og ikke som i dag med "v". Dermed er der kun et enkelt skridt tilbage til, at Hou-borgerne kan få deres ønske opfyldt.

For der mangler stadig en enkelt godkendelse fra Kulturministeriet.

- Så det kan være en julegave til Hous borgere, siger borgmester Uffe Jensen.

Det var Hou Fællesforum, der i forbindelse med Europa Parlamentetsvalget-valget i maj måned lavede en afstemning om byens fremtidige stavemåde. Resultatet var klokkeklart. 844 borgere satte kryds ved "Hou" mens kun 49 satte kryds ved "Hov" som fremtidige stavemåde.

Byrådet bakkede op om afstemningen og sendte derefter anmodningen om ændring af den officielle stavemåde videre til Stednavneudvalget, som altså godkendte den ønskede stavemåde. En stavemåde der i årevis er blevet brugt både officielt og ikke mindst uofficielt af Hous borgere.

Annonce

Ministerium skal også sige ja

Selvom det helt officielt er Kulturministeriet, der skal træffe den endelige beslutning, så følger Kulturministeriet i hovedreglen Stednavneudvalgets indstillinger. Dermed kan kommunen godt forberede sig på at skulle ændre vejskilte med videre.

Det er dog ikke alle skilte, der skal rettes, da nogle allerede staver byens navn med "u", hvilket også er tilfældet ved langt de fleste foreninger og institutioner i byen.

Det forventes at koste i omegnen af 50.000 kroner at opdatere gade- og vejskilte rundt omkring i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce