Annonce
Sport

Tidlig julegave til HIC-fans: Baye Keita tilbage i gult

Baye Keita i aktion mod Bakken Bears i finaleserien. HIC har hentet ham tilbage i folden efter et ophold i Belgien. Arkivfoto: Morten Pape
BASKETBALL - Baye Keita er tilbage!

En af de absolutte publikumsyndlinge i sidste jubelsæson skifter med omgående virkning til Horsens IC og er i spil til deltagelse i pokalfinalen 16. januar i Forum Horsens.

Keita, der er fra Senegal, men kom til Horsens efter fire år på college i USA, skiftede i sommer Danmark ud med belgiske Leuven, men det ægteskab blev aldrig lykkeligt.

Derfor er der arbejdet heftigt i kulissen de seneste dage, og sportschef Dennis Nedergaard kan nu præsentere Keita på en kontrakt af halvandet års varighed.

Baye Keita landede i Danmark fra Bruxelles i aftes og er foreløbig indlogeret hos gode venner i Horsens.

- Vi mangler endnu hans arbejdstilladelse, men vi regner med, at det kan klares på et par uger. Når sæsonen er i gang, plejer det at gå hurtigt, siger Dennis Nedergaard.

Keita er dermed ikke aktuel til Hørsholm-kampen 30. december, og så bliver det et kapløb med tiden at få ham på plads til de første turneringskampe i det nye år mod Randers og Næstved.

- Vi kender Keita. Vi ved, hvad han står for, og det har været afgørende for, at vi gør det her. Han er en forsvarsspiller på et meget højt niveau, og han giver alt. Han er dejlig at spille sammen med for de øvrige på holdet, siger Dennis Nedergaard.
HIC's betingelse for en aftale var, at Baye Keita tog sæsonen 2016-/2017 med.

- Vi har set, at kontinuitet betaler sig. Nu har vi Baye, Stipe Krstanovic og Iffe Lundberg på plads i næste sæson, og vi håber, at flere aftaler falder på plads inden længe, siger Dennis Nedergaard.

Han glæder sig især over, at store folk er på plads før næste sæson. De er oftest sværest at finde, i hvert fald når det handler om kvalitet.

HIC har nu fem store spillere i truppen - Keita, Brian Fitzpatrick, Jyles Smith, Stipe Krstanovic og Lasse Elbæk. Der bliver kamp om pladserne!

- Vi var sårbare over for skader. Det er vi ikke længere. Vi får et hårdt program med mange kampe i det nye år, og jeg tror, der bliver brug for alle, siger Dennis Nedergaard.

Baye Keita har spillet for sin belgiske klub, men han har ikke været starter på det seneste, og da klubben er sidst i den belgiske liga, endte det altså med en returbillet til Horsens - som den lange senegaleser holder meget af.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce