Annonce
Horsens

Tid til gratis teaterbilletter

Mandag 19. august åbner billetbestillingen til de mange gratis billetter på festivalens hjemmeside. PR Foto
Horsens Teaterfestival, der i år foregår 20.-22. september, venter lige om hjørnet - og nu er det tid til at sikre sig nogle af de mange gratis billetter.

Horsens: Billetbestillingen til Horsens Teaterfestival åbner mandag 19. august, og igen i år kan publikum opleve nogle af landets bedste forestillinger for børn og unge hen over de tre dage, festivalen varer.

Når man bladrer festivalens program igennem finder man et varieret udvalg af teateroplevelser, der spænder fra danseteater til dukkeforestillinger.

I alt spiller 36 forestillinger 101 gange i løbet af de tre festivaldage og der bliver udleveret omkring 3500 gratis billetter.

Annonce

Horsens Teaterfestival

Horsens Teaterfestival holdes i 2019 for 34. gang.

Det er en af Danmarks største teaterfestivaler for børn og unge.

Festivalen er mødested for branchen og udstillingsvindue for turnerende teatre, der producerer professionel scenekunst for børn og unge.

Omkring 6000 gratis billetter uddeles til festivalens forestillinger.

Halvdelen af billetterne reserveres til formidlere og opkøbere af børne- og ungdomsteater. Den anden halvdel af billetterne til børn, unge og familier fra Horsens og resten af landet.

Forestillingerne suppleres af en række faglige arrangementer, der primært er rettet mod tilrejsende og lokale scenekunstarrangører og -fagfolk.

Festivalen arrangeres af Horsens Kommune og co-finansieres af Kulturministeriet.

I 2019 er festivalen også støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Region Midtjylland, Insero og Mærk Byen.

Omkring 60 frivillige fra hele landet hjælper til hen over weekenden med afvikling af festivalen.

Magi for de mindste

I år er der også teateroplevelser for de allermindste. Dansekompagniet Myka inviterer med forestillingen "Natten" de 4-18 måneder gamle og deres forældre ind i et nat-univers med dansende månelys og glitrende stjerner.

Forestillingen er både en danseforestilling og installation i ét, der vækker sanserne med duft, dans, lys og musik.

For de to-fem-årige er der blandt andet musikalsk dukkemagi, når Teatret Lampe fortolker den velkendte historie om Den Grimme Ælling.

For de mellemste børn er der også et stort udvalg af forestillinger. De fire-ni-årige kan blandt andet opleve forestillingen "Mimbo Jimbo laver kunst", der i fjor havde premiere på Statens Museum for Kunst.

Performanceteatret Liminal skaber under hver forestilling et stort maleri, og alle strategier tages i brug.

Køn og fremtid

Horsens Teaterfestival byder også på forestillinger for de ældste børn og unge.

I år har et ungedramaturgiat, inklusiv to lokale unge fra Komediehuset, udvalgt to af festivalens forestillinger for unge.

I Black Box Dance Companys forestilling "No sex - en verden af køn" tages publikum med på en rejse, der udfordrer de mange ideer og normer om køn og seksualitet.

I forestillingen "#Fremtiden" af Teater O tages publikum med på en hæsblæsende tur i tidsmaskinen.

På festivalen er der både mulighed for at opleve nye forestillinger og nye bud på klassiske fortællinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hovedgård skal vælge mellem turbo eller første gear

Det var lidt af en bombe, borgmester Peter Sørensen lod springe i begyndelsen af januar under en ellers fredelig nytårskur på ældrecentret i Hovedgård. Efter flere år i en mølpose løftede han ønsket om et togstop i den gamle stationsby mellem Horsens og Aarhus ud i det fri. Som bekendt er det hans socialdemokratiske partifæller, der danner regering, og det er formentlig ingen tilfældighed, at emnet lige netop i år var et vigtigt element i talen på Skovly. En af regeringens store uløste opgaver er at indgå et bredt forlig om den fremtidige infrastruktur, både hvad angår vej- og togtrafik. Dansk Folkeparti har for længst meldt sig ud af den gamle togfond-aftale, og det smalle infrastrukturforlig fra foråret 2019, som den daværende borgerlige regering indgik netop med DF, er lagt på is. I stedet har transportminister Benny Engelbrecht meddelt, at han vil gå efter et nyt bredt forlig om infrastrukturen og puste nyt liv i aftalen om togfonden. Ingen af delene står øverst i regeringens arbejdsprogram, men mon ikke Horsens-borgmesteren har vurderet, at det er god timing at starte nu, hvis de lokale kræfter skal mobiliseres og være med til at overbevise folketingspolitikerne om, at Hovedgård skal have et togstop. Derfor er det en vigtig beslutning, de lokale borgere og i første omgang lokalrådet skal træffe: Vil vi helst fortsætte i det nuværende tempo, hvor der stille og roligt bliver bygget nye lejligheder og solgt nogle få byggegrunde - eller vil vi have sat turbo på udviklingen? Der er ingen tvivl om, at Hovedgård vil blive yderst attraktiv som pendlerby i forhold til Horsens og i endnu højere grad Aarhus, hvis der kommer et togstop. I dag begrænser tilbuddet om offentlig trafik sig til busrute 202, og det tager ca. en time at komme til Aarhus og 25 minutter til Horsens. Hovedgård har før vist, at den rummer masser af initiativ og sammenhold. Ellers var der aldrig blevet sat gang i så stort et halbyggeri, som tilfældet er. Nu skal byen bare finde ud af, om den endnu engang er klar til at sætte alt ind for at få et togstop.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];