Annonce
Horsens

Tid til gratis teaterbilletter

Mandag 19. august åbner billetbestillingen til de mange gratis billetter på festivalens hjemmeside. PR Foto
Horsens Teaterfestival, der i år foregår 20.-22. september, venter lige om hjørnet - og nu er det tid til at sikre sig nogle af de mange gratis billetter.

Horsens: Billetbestillingen til Horsens Teaterfestival åbner mandag 19. august, og igen i år kan publikum opleve nogle af landets bedste forestillinger for børn og unge hen over de tre dage, festivalen varer.

Når man bladrer festivalens program igennem finder man et varieret udvalg af teateroplevelser, der spænder fra danseteater til dukkeforestillinger.

I alt spiller 36 forestillinger 101 gange i løbet af de tre festivaldage og der bliver udleveret omkring 3500 gratis billetter.

Annonce

Horsens Teaterfestival

Horsens Teaterfestival holdes i 2019 for 34. gang.

Det er en af Danmarks største teaterfestivaler for børn og unge.

Festivalen er mødested for branchen og udstillingsvindue for turnerende teatre, der producerer professionel scenekunst for børn og unge.

Omkring 6000 gratis billetter uddeles til festivalens forestillinger.

Halvdelen af billetterne reserveres til formidlere og opkøbere af børne- og ungdomsteater. Den anden halvdel af billetterne til børn, unge og familier fra Horsens og resten af landet.

Forestillingerne suppleres af en række faglige arrangementer, der primært er rettet mod tilrejsende og lokale scenekunstarrangører og -fagfolk.

Festivalen arrangeres af Horsens Kommune og co-finansieres af Kulturministeriet.

I 2019 er festivalen også støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Region Midtjylland, Insero og Mærk Byen.

Omkring 60 frivillige fra hele landet hjælper til hen over weekenden med afvikling af festivalen.

Magi for de mindste

I år er der også teateroplevelser for de allermindste. Dansekompagniet Myka inviterer med forestillingen "Natten" de 4-18 måneder gamle og deres forældre ind i et nat-univers med dansende månelys og glitrende stjerner.

Forestillingen er både en danseforestilling og installation i ét, der vækker sanserne med duft, dans, lys og musik.

For de to-fem-årige er der blandt andet musikalsk dukkemagi, når Teatret Lampe fortolker den velkendte historie om Den Grimme Ælling.

For de mellemste børn er der også et stort udvalg af forestillinger. De fire-ni-årige kan blandt andet opleve forestillingen "Mimbo Jimbo laver kunst", der i fjor havde premiere på Statens Museum for Kunst.

Performanceteatret Liminal skaber under hver forestilling et stort maleri, og alle strategier tages i brug.

Køn og fremtid

Horsens Teaterfestival byder også på forestillinger for de ældste børn og unge.

I år har et ungedramaturgiat, inklusiv to lokale unge fra Komediehuset, udvalgt to af festivalens forestillinger for unge.

I Black Box Dance Companys forestilling "No sex - en verden af køn" tages publikum med på en rejse, der udfordrer de mange ideer og normer om køn og seksualitet.

I forestillingen "#Fremtiden" af Teater O tages publikum med på en hæsblæsende tur i tidsmaskinen.

På festivalen er der både mulighed for at opleve nye forestillinger og nye bud på klassiske fortællinger.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Horsens

Sandwiches går som varmt brød i ny bar

Annonce