Annonce
Horsens

Tid til gratis teaterbilletter

Mandag 19. august åbner billetbestillingen til de mange gratis billetter på festivalens hjemmeside. PR Foto
Horsens Teaterfestival, der i år foregår 20.-22. september, venter lige om hjørnet - og nu er det tid til at sikre sig nogle af de mange gratis billetter.

Horsens: Billetbestillingen til Horsens Teaterfestival åbner mandag 19. august, og igen i år kan publikum opleve nogle af landets bedste forestillinger for børn og unge hen over de tre dage, festivalen varer.

Når man bladrer festivalens program igennem finder man et varieret udvalg af teateroplevelser, der spænder fra danseteater til dukkeforestillinger.

I alt spiller 36 forestillinger 101 gange i løbet af de tre festivaldage og der bliver udleveret omkring 3500 gratis billetter.

Horsens Teaterfestival

Horsens Teaterfestival holdes i 2019 for 34. gang.

Det er en af Danmarks største teaterfestivaler for børn og unge.

Festivalen er mødested for branchen og udstillingsvindue for turnerende teatre, der producerer professionel scenekunst for børn og unge.

Omkring 6000 gratis billetter uddeles til festivalens forestillinger.

Halvdelen af billetterne reserveres til formidlere og opkøbere af børne- og ungdomsteater. Den anden halvdel af billetterne til børn, unge og familier fra Horsens og resten af landet.

Forestillingerne suppleres af en række faglige arrangementer, der primært er rettet mod tilrejsende og lokale scenekunstarrangører og -fagfolk.

Festivalen arrangeres af Horsens Kommune og co-finansieres af Kulturministeriet.

I 2019 er festivalen også støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Region Midtjylland, Insero og Mærk Byen.

Omkring 60 frivillige fra hele landet hjælper til hen over weekenden med afvikling af festivalen.

Magi for de mindste

I år er der også teateroplevelser for de allermindste. Dansekompagniet Myka inviterer med forestillingen "Natten" de 4-18 måneder gamle og deres forældre ind i et nat-univers med dansende månelys og glitrende stjerner.

Forestillingen er både en danseforestilling og installation i ét, der vækker sanserne med duft, dans, lys og musik.

For de to-fem-årige er der blandt andet musikalsk dukkemagi, når Teatret Lampe fortolker den velkendte historie om Den Grimme Ælling.

For de mellemste børn er der også et stort udvalg af forestillinger. De fire-ni-årige kan blandt andet opleve forestillingen "Mimbo Jimbo laver kunst", der i fjor havde premiere på Statens Museum for Kunst.

Performanceteatret Liminal skaber under hver forestilling et stort maleri, og alle strategier tages i brug.

Køn og fremtid

Horsens Teaterfestival byder også på forestillinger for de ældste børn og unge.

I år har et ungedramaturgiat, inklusiv to lokale unge fra Komediehuset, udvalgt to af festivalens forestillinger for unge.

I Black Box Dance Companys forestilling "No sex - en verden af køn" tages publikum med på en rejse, der udfordrer de mange ideer og normer om køn og seksualitet.

I forestillingen "#Fremtiden" af Teater O tages publikum med på en hæsblæsende tur i tidsmaskinen.

På festivalen er der både mulighed for at opleve nye forestillinger og nye bud på klassiske fortællinger.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

HFS mistede førstepladsen

Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce