Annonce
Horsens

Se listen: 10 alternativer til turen til Den Genfundne Bro

Hvis man ikke vil risikere at komme på kant med loven ved at tage en tur til Den Genfundne Bro og være alt for mange på samme sted, kan man afprøve et af de alternative udflugtsmål, som Naturstyrelsen foreslår. Fotos: Søren E. Alwan, Mads Dalegaard, Morten Pape, Henrik Sandvad, Jakob Kromann-Andersen, Torben Bøgeskov/Naturstyrelsen og Brande Fodslaw. Collage: Morten Seest
Det vrimler med folk i naturen. Her kommer Naturstyrelsens 10 gode bud på alternative udflugtsmål til store trækplastre som Den Genfundne Bro.

Horsens: Den Genfundne Bro er så stor en attraktion, at politiet i weekenden fik en anmeldelse om, at der var mellem 1000 og 1200 mennesker på stedet. En patrulje kørte ud til broen og kunne konstatere, at der var mange - men ikke 1000. Bødeblokken blev heller ikke fundet frem, men vagtchefen opfordrede i Horsens Folkeblad folk til at tænke sig om finde andre udflugtsmål.

Det er anledning til, at Naturstyrelsen har lavet en liste med alternativer til en tur til den lokale attraktion, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

For der er heldigvis mange gode naturoplevelser i køreafstand fra Den Genfundne Bro ved Brædstrup.

Annonce

Her er Naturstyrelsens 10 alternative udflugtsmål. På www.udinaturen.dk kan man læse mere om parkeringsmuligheder og andre faciliteter i områderne.

1 Vestbirk Vandkraft

Vestbirk Vandkraft. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Kun 750 meter fra Den Genfundne Bro ligger Vestbirk Vandkraftværk, som er det oplagte udflugtsmål, hvis man søger skønne naturomgivelser blandet med historiske bygningsværker. 

Selve vandkraftværket har ikke åbent for offentligheden, men der er opstillet en udstillingspavillon, der indeholder information om områdets spændende kulturhistorie og de mange naturoplevelser ved Gudenåen. Kør efter Søvejen 68, Vestbirk.

2 Slaggård Banke

Slaggård Banke. Arkivfoto: Henrik Sandvad.

Syd for Den Genfundne Bro og øst for Gudenådalen ligger et kuperet område præget af bakkekamme med store gravhøje på toppen. Området giver en fin udsigt over landskabet, og man fornemmer historiens vingesus. 

Området er offentligt tilgængeligt, og der er bord/bænkesæt og infotavler nær bakken. Parkering på Naldalsvej 5, Østbirk.

3 Rugballegård Skov/Åbjerg Skov

Der arbejdes med skovrejsning - billedet er fra 2015. Arkivfoto: Morten Pape

Gå på en tidsrejse i Rugballegård Skov. Rugballegård Skov er et skovrejsningsprojekt, hvor de første træer blev plantet i 2014, og til foråret udvides skoven fra 100 til 170 hk. Her kan man opleve overgangen fra det helt åbne land til en ung skov - og hvordan den på sigt vil vokse sig til de gamle træer, man møder i Åbjerg Skov. 

Med sin beliggenhed op ad Åbjergskoven og Bygholm Sø kommer Rugballegård Skov til at udgøre en vigtig del af et større, sammenhængende og meget varieret skov- og naturområde lige ved Horsens bygrænse. Parkering ved Dyrskuepladsen, Hattingvej 6, Horsens.

4 Hampen Sø

Hampen Sø. Arkivfoto: Jacob Kromann-Andersen

Hampen Sø er en naturperle i det midtjyske, som er en af Danmarks reneste badesøer. 

Omkring Hampen Sø er der rige muligheder for at opleve den enestående natur, eller man kan gøre et stop ved naturlegepladsen. Parkering på Hampenbjergvej ved Viborgvej.

5 Gludsted Plantage

Gludsted Plantage. Arkivfoto: Torben Bøgeskov/Naturstyrelsen

Gludsted Plantage er en af de største plantager i Danmark med 34 kvm nåletræer, hede og moser. Her er der masser af plads og gode chancer for at se krondyr eller høre lærkens sang, som er et af de tidligste forårstegn, man kan møde i naturen lige nu. Flere p-pladser - bl.a. ved Hjøllund.

6 Velling Skov

Et glimt fra et tidligere Påskeløb i Velling Skov. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Velling Skov er enestående ved at have landets største bevoksning af 250- 300-årige bøge, som får lov at stå urørt hen. Her kan man få en fornemmelse af, hvordan skovene så ud, dengang der fandtes urskov. Flere p-muligheder - bl.a. på Vellingvej.

7 Harrild Hede

Fodslaw på vandretur i Harrild Hede. Arkivfoto: Brande Fodslaw

Harrild Hede og Nørlund Plantage ligger vest for Den Jyske Højderyg i et stort set øde område. Det varierede og øde hedelandskab byder på store vidder og højt til loftet. Med start fra Naturcenter Harrild Hede på Fasterholtvej 36, 7330 Brande, er der masser af gode muligheder for at udforske området.

8 Boller Skovene

Ved Horsens Fjord og Boller Slot ligger Boller Skovene, som er et stort natur- og skovområde, der venter på at blive udforsket. Skovene omkring Boller Slot ligger spredt, så man kan fordele sig i området. 

Boller Skovene har ikke afmærkede vandreruter i de skove, der bærer Boller-navnet - altså Boller Nederskov og Boller Overskov. Ved slottet i Boller Nederskov er det oplagt at gå gennem parken og langs med Horsens Fjord. P-pladser ved Boller Slotsvej, Horsens.

9 Sebberup Skovene

I Ny Sebberup Skov er der også inspiration til fysisk aktivitet. Arkivfoto: Elisabet D. Hyttel

Ny Sebberup Skov er på ca. 75 hektar med en spændende blanding af skov, søer og lysåbne arealer. Skoven er plantet i 1999, og består overvejende af løvtræer, med eg og bøg som de mest udbredte arter. 

I skoven kan der tages et velfortjent hvil ved shelteret, eller gå en tur gennem arboretet - en forstbotanisk have, der primært rummer træer og buske -  som med sine 50 hjemmehørende træer og buske viser et godt udsnit af vore danske arter. Indkørsel til p-pladser fra Remmerslundvej, Hedensted.

10 Uldum Kær

Shelterpladsen ved Uldum Kær. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Uldum Kær er et stort indlandskær omkring Gudenåen mellem Uldum og Tørring. Kærområdet har et samlet areal på ca. 1200 hektar og er opdelt i en række mindre kær. Tæt på parkeringsområdet findes opholdsarealer med fugletårn, handicaptoilet, borde/bænke, shelter og handicapvenlig fiskebro. P-mulighed Kærvejen, Uldum.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten her

Horsens For abonnenter

33-årig tog sin 14-årige datter med på hotel: Nu er han dømt for overgreb - men slipper for udvisning

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gågaden spærres delvist af: - Vi synes ikke, fugen har den kvalitet, som vi ønsker

Horsens For abonnenter

35-årig udgav sig for at være teenager: - Hun troede, jeg ville have sex, men jeg ville bare have min OCD til at gå væk

Horsens

Vandløb i Horsens er på national liste over mulig forurening med giftigt stof: Svaret skal findes i fisk

Hedensted

Få et smugkig indenfor i kommende byggeudstilling: Her er hvad familien Danmark ønsker anno 2021

Sonja er en sjælden race i dansk kommunalpolitik: - Man kan underkende det eller bruge det

Erhverv For abonnenter

Sur smiley koster Ølholm-firma 15.000 kroner i bøde: Kunde følte sig vildledt

Horsens

Ekstraordinært mange forsøger at bestille tid til tredje vaccine: 91-årige Arne kan ikke engang blive stillet i kø

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fisk fra vandløb landet over tjekkes for giftigt fluorstof

Brædstrup

Madhus måtte lukke: Nu åbner Café Banesti

Horsens For abonnenter

Chipning af vildheste ved Nørrestrand kostede et hoppeføl livet

Horsens

Gammel højrefløjskending går til valg på grøn omstilling: Ja, jeg er indvandrerkritisk, men det hører til i landspolitik

Annonce