Annonce
Kultur

Ti års jubilæum for kunstworkshop - og så er det slut

Der har været mange såændende kunstnere gennem kunstworkshoppen i Gluudsted. Arkivfoto
I sommerferien 2020 mødes internationale kunstnere igen i Gludsted. Arrangørerne giver derefter stafetten videre, hvis nogen vil tage over.

Gludsted: Når der fra den 29. juni til den 12. juli bliver holdt 10 års jubilæum for The International Art Workshop, bliver det samtidig sidste gang, at workshoppen afholdes i Gludsted.

Dermed afsluttes en æra, der startede, da Gludsted i sin tid overtog den internationale workshop fra Kulturremisen i Brande og gjorde den til sin egen ved at tilpasse og udvikle den, så den fungerede i forhold til de nye præmisser.

Der blev skabt en ramme, der gennem årene har været et intimt og internationalt mødested, hvor styregruppen årligt med hjælp fra mellem 60 og 80 borgere af Gludsteds 300 indbyggere har sat byen på landkortet, både nationalt og internationalt.

Således er mere end 30 japanske kunstnere vendt tilbage til millionbyerne Nagoya og Osaka, 20 brasilianske kunstnere er kommet og er blevet ambassadører, og derudover et utal af europæiske og danske kunstnere, der alle med baggrund i deres deltagelse i The International Art Workshop har fortalt vidt og bredt i kunstnermiljøer om stedet.

I 2017 blev workshoppen i Gludsted en del af fejringen af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad ved at inkludere ”Kunsthallen og Landsbyerne”.

I den forbindelse realiserede borgere sammen med kunstnere fra Japan og Danmark blivende værker i byrummet, et tiltag, der de sidste år, er videreført i forbindelse med workshoppen.

Gludsted har i forbindelse med, at de overtog den internationale workshop, været med til at vise, at internationalt udsyn ikke er noget, der hører storbyerne til og har samtidig illustreret værdierne, styrkerne og det potentiale, de små samfund rummer.

Annonce
Diana Lanças tog i 2018 truen fra Brasilien for at for at male med kollegaer fra andre lande. Arkivfoto: Morten Pape

Stafetten videre

Når den lokale styregruppe og kurator (billedkunstner Steen Rasmussen) nu vælger at stoppe i den nuværende ramme, er det ikke fordi kærligheden til de internationale relationer og de oplevelser, kunsten i ugerne omkring workshoppen bringer til Gludsted, er forsvundet.

Det sker i en erkendelse af, at det simpelthen er blevet sværere at afholde den årlige workshop.

Workshoppen er forbundet med og afhængig af et stort frivilligt engagement og arbejde, ikke blot under workshoppen, men også hen over året, hvor der arbejdes med at skaffe økonomi og sponsorater og andre praktiske nødvendigheder.

- Det er et vilkår, der gør, at vi meget gerne vil og håber på, at kunne give stafetten videre til en anden landsby, der har lysten og modet til at tage over og til at opleve den gave, det er for et lille samfund for en stund at blive et internationalt mødested. Vi vil også pointere, at det aldrig har kunnet lade sig gøre at afholde workshoppen uden den årlige støtte fra Ikast-Brande Kommune og den lange række af lokale sponsorer, der gennem alle årene trofast har støttet workshoppen. Nu vil vi se frem til at fejre et 10 års jubilæum med en fantastisk afslutningsworkshop i 2020, lyder det fra syregruppen bag The International Art Workshop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Så kom festivalen i gang: Peter Sommer leverede sommerstemning - og fik dyt til tak

Annonce