Annonce
Østjylland

Thy mister hvert år 100 personer til Aarhus. Ny klub skal få nogle af dem til at rejse hjem igen

Louise Hove Sørensen er på barsel med sit første barn. Hun er en af initiativtagerene til Klub Thy, og er samtidig en af de unge thyboere, der har taget en uddannelse i Aarhus, og nu overvejer at flytte "hjem" til Thy igen. foto Jens Thaysen

Klub Thy i Aarhus skal samle thyboere og folk med interesse for Thy.

AARHUS: Thy bløder kloge hoveder, der efter at have afsluttet deres uddannelser har svært ved at finde hjem igen. Det problem skal en ny "Klub Thy" i Aarhus være med til at løse.

- Vi mangler arbejdskraft. Læger, sygeplejersker, tandlæger og ingeniører. Her er faktisk en generel mangel på arbejdskraft. Der er flere, der flytter væk - især til Aalborg og Aarhus - end der er thyboere, der vender hjem igen. Når der flytter 250 mennesker til Aarhus, kommer der kun 150 tilbage igen, fortæller Christian Volmer Nielsen, der er erhvervskonsulent i Thisted Kommune.

Louise Hove Sørensen har læst kommunikation på Journalisthøjskolen i Aarhus. Hun er en af initiativtagerne bag Klub Thy.

- Mange thyboer i Aarhus overvejer at flytte tilbage til Thy, men kun få gør det, siger Louise Hove Sørensen.

Annonce

Mange thyboere i Aarhus overvejer at flytte tilbage Thy, men der er kun få, der gør det

Louise Hove Sørensen

Klub Thy

- Undersøgelser viser, at folk der stammer her fra, har en meget større sandsynlighed for at flytte til Thy end andre. Derfor vil vi gerne bevare kontakten ved at lave nogle arrangementer, så vi har et netværk i Aarhus af folk med tilknytning til Thy, siger Christian Volmer Nielsen.

Louise Hove Sørensen er på barsel med sin otte måneder gamle søn. Hun bor i Aarhus sammen med barnets far, der er indfødt århusianer.

Skal I tilbage til Thy?

- Jeg har haft lidt svært ved at lure, hvilke jobmuligheder jeg har i Thy. Når man søger efter ledige job, er det sjældent, de passer til den profil, jeg har. Men efter at vi forbindelse med Klub Thy har været ude og snakke med en masse virksomheder, har jeg fundet ud af, at de også mangler folk med længerevarende uddannelser, så det kan godt tænkes, vi flytter hjem til Thy, siger hun.

Hun håber, Klub Thy kan skabe kontakt mellem virksomhederne og unge jobsøgende.

Trendy Thy

Klub Thy kan også bruges af virksomheder, der mangler praktikanter.

- Der er en super målgruppe af folk, der bor i Aarhus og synes, det kunne være sjovt at komme i praktik tre måneder i en virksomhed i Thisted, siger Christian Volmer Nielsen.

Idéen er selvfølgelig, at praktikanterne på længere sigt skal slå sig ned på egnen permanent.

- Vi ved, man ofte får sit første job i den virksomhed, man har haft kontakt til i sin studietid, siger han.

En søsterklub har eksisteret i Aalborg siden april sidste år. Den har 250 medlemmer. I Aarhus er der allerede 170 medlemmer, selv om Klub Thy først er ved at blive etableret.

Du kan finde klubben på Facebook, søg efter Klub Thy i Aarhus, eller 6. marts hvor du finder dem til messen "Karrieredagene" i Scandinavian Congress Center.

Skal man være gammel thybo for at være med i klubben?

- Klubben er for thyboere og folk der interesserer sig for Thy. Der er nogle mennesker, der synes, Thy er trendy og sjov, de er fascineret af Cold Hawaii, Klitmøller, surfing, Alive Festival, Thy Rock og Thisted Bryghus, der er også velkomne, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce