Annonce
Ikast-Brande

Thulesen Dahl mødtes med det grå guld

Undervejs blev der tid til en snak med flere af de ansatte på Taasinge Elementer, bl.a. Jens Chr. Madsen, der har været i virksomheden siden 1988 og på arbejdsmarkedet siden 1969. Til sommer runder han 65 år og kan dermed gå på pension.
Annonce
hampen - Pensionsalderen var til debat, da Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl var på rundtur i gl. Nr. Snede Kommune. Besøget bragte DF's frontfigur rundt til fire forskellige virksomheder, og i den indlagte frokostpause fik han også lige tid til at besøge filmskolen, som er under opbygning i Boest.

Efter morgenkaffe hjemme hos Klaus Vanggaard, der havde taget initiativ til besøget, lagde delegationen, som desuden talte DF's to lokale byrådsmedlemmer, Kaare G. Graversen og Simon Vanggaard Nielsen samt partiets folketingskandidat, Bo Sand Kristensen, ud på Klaus Vanggaards arbejdsplads, Taasinge Elementer, der indtil sidste sommer var en del af Palsgaard-gruppen.

Her tog direktør Frank Henningsen og værkfører Torben Pedersen imod og gav en rundvisning på virksomheden, der fremstiller træspær og andre former for tagkonstruktioner i træ.

Undervejs blev der tid til en snak med flere af de ansatte, blandt andre Jens Chr. Madsen, der har været i virksomheden siden 1988 og på arbejdsmarkedet siden 1969. Til sommer runder Jens Chr. Madsen 65 år og kan dermed gå på pension.
I montageafdelingen fik Kristian Thulesen Dahl en snak med en af de forholdsvis mange kvindelige ansatte på Taasinge Elementer, Katja Rasmussen.
- Hvad ville du sige, hvis der kom en og spurgte, om du kunne tage et år eller tre mere, spurgte Kristian Thulesen Dahl og fik uden tøven svaret:

- A' siger nej!

- Det er en af dem, vi er rigtig kede af at miste, for han kan nærmest alt, lød det fra Klaus Vanggaard, og temaet blev taget op igen ved den efterfølgende snak omkring regeringens aktuelle planer om at hæve pensionsalderen endnu en tak.
Produktionschef Per Nielsen fra Taasinge Elementer fortalte bl.a. om nogle af de udfordringer, virksomheden har med at skaffe kvalificeret arbejdskraft.
Annonce

Bonus på skatten?

Produktionschef Per Nielsen oplever, at kvaliteten af arbejdskraften ikke er den samme som for bare to år siden, og at den stigende efterspørgsel efter arbejdskraft går ud over effektiviteten. Han bruger simpelthen mere tid på rekrutteringen. Hos Taasinge Elementer har man ellers en lang tradition for at ansætte tidligere håndværkere, som er ved at være nedslidte, så en del af de ansatte er flexjobbere på nedsat tid.

Kristian Thulesen Dahl kaldte det "en anden vej at gå":

- Hvad kan man gøre for at dem, der føler sig nedslidte til at føle sig motiverede til at blive lidt længere, spurgte han og kom selv med et forslag: En bonus, f.eks. i form af en skattereduktion.

- Det giver en samfundsøkonomisk gevinst, pointerede partiformanden og fik medhold fra Per Nielsen, der mente, at man skulle differentiere efter hvilken jobfunktion, man har bestridt i sit arbejdsliv - hvor nedslidende arbejdet har været.

- Det er ikke kun et spørgsmål om penge - magter man det?, lød spørgsmålet.

Værkfører Torben Pedersen er glad for de modne medarbejdere - "det grå guld": - De er stabile, der er ikke så meget sygefravær og barns første sygedag, sagde han. Virksomhedens sygefravær er helt nede på to procent, men værkføreren konstaterede også:
- Der går nogle ressourcer rundt, men rent økonomisk kan det ikke betale sig.

Kristian Thulesen Dahl stillede spørgsmålstegn ved, hvornår der er tale om et overenskomstanliggende, og hvornår der er tale om et statsligt anliggende, og vicekommunaldirektør Flemming Storgaard bragte den store skjulte arbejdskraftreserve bestående af personer på forskellige typer overførselsindkomster på bane. I Ikast-Brande Kommune drejer det sig om ca. 4.500 ud af i alt ca. 26.000 mennesker i den arbejdsdygtige alder. Men han erkendte også, at ikke alle vil kunne udfylde et job.

Men hvorfor ikke kigge på, hvor længe personen har været på arbejdsmarkedet i stedet for rigidt at fastsætte en ens pensionsalder for alle?

- Det er så absolut at foretrække og vores plan A, fastslog Kristian Thulesen Dahl, og Dansk Folkeparti har tidligere stillet forslaget, som er blevet skudt ned med begrundelsen, at man ikke har oplysninger fra f.eks. ATP tilstrækkeligt langt tilbage i tid. Han var til gengæld positiv overfor forslaget om at differentiere på faggrupper og slog til lyd for en "gulerodsordning" i stedet for endnu en forhøjelse af pensionsalderen, som først vil få effekt på langt sigt - men det er nu, der er brug for arbejdskraften.
Ud over Taasinge Elementer fik Thulesen Dahl også besøgt Nr. Snede Stenhuggeri, DACS og Nr. Snede Kødsalg og Slagtehus.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Horsens

HFS fik uafgjort efter flot indsats

Annonce