Annonce
Horsens

Thomas tager skraldet på Langelinie

De fleste gæster på Langelinie er heldigvis gode til at smide skraldet i de dertil indrettede skraldespande. Thomas Lund Olesen viser her nogle af efterladenskaberne. Foto: Søren Gylling
Mange gæster på Langelinie denne sommer giver fast arbejde til kommunens skraldehold, der hver dag støvsuger det rekreative fristed for efterladt affald. Vi var med på skraldejagt søndag morgen.
Annonce

Horsens: Papirsnapperen lukker ikke helt tæt, så Thomas Lund Olesen må i de svære tilfælde bøje sig ned for at samle uvelkomne kapsler, papirsstumper og skodder op fra jorden.

- Det bliver jeg nødt til. Det skal jo væk, konstaterer han.

Vi er på Langelinie søndag morgen ved 9-tiden. Thomas Lund Olesen er en del af det kommunale skraldehold, der hver dag sørger for, at byen tager sig præsentabel ud.

Han har tjansen hveranden weekend, og efter at have "støvsuget" Søndergade og sidegaderne sammen med en kollega er han nu nået til et af byens særligt populære rekreative fristeder, Langelinie, hvor han tømmer skraldespandene og afsøger det store grønne område for efterladt skrald. Det tager typisk op til halvanden time at rengøre området.

Fjer fra områdets måger fylder mest på græstæppet, og de får som en del af naturen lov til at blive liggende. Går man tættere på, opdager man dog også uvelkomment affald fra gæsterne aftenen og natten forinden.

- Det ser egentlig ganske fint ud i dag, selvom der var mange mennesker på Langelinie i går. Det var meget værre i går morges, efter at Zulu Sommerbio var på besøg fredag aften. Vi var to mand i gang i to timer, og vi fik hjælp af et par, der var ude at gå tur. De fik ondt af os, da de så, hvor meget der var, lyder det med et smil fra Thomas Lund Olesen.

Thomas Lund Olesen skynder sig at understrege, at alle skraldespande var fyldt til bristepunktet lørdag morgen, så gæster, der gerne ville af med affaldet, havde ingen steder at komme af med det.

- Heldigvis er der så folk, der samler skraldet i en bunke, og det gør det nemmere for os, siger han.

De knuste flasker er det værste. Dem tager vi med håndkraft, for vi har ikke andre muligheder, og det kan godt tage noget tid.

Thomas Lund Olesen, skraldemand

Annonce

Knuste flasker er det værste

Thomas Lund Olesen finkæmmer græstæppet med et trænet øje. Han finder blandt andet plasticbægre, kapsler, emballage, møtrikker og dåser. I området, hvor man kan dase i hængekøjer, er der denne morgen særligt mange cigaretskodder og dåser.

- De knuste flasker er det værste. Dem tager vi med håndkraft, for vi har ikke andre muligheder, og det kan godt tage noget tid, siger han.

- Kommunen har i år opgraderet med flere skraldespande og skodhotel til cigareskodderne. Kan du mærke forskel på mængden af affald fra i fjor?

- Nej, det synes jeg faktisk ikke. Det er umiddelbart det samme. Folk vil nok bare helst have skraldespandene fem-ti meter fra, hvor de er, og det kan jo ikke lade sig gøre. Nogle mennesker er fløjtende ligeglade med, hvor de smider deres skrald, konstaterer Thomas Lund Olesen.

- Det er særligt på Langelinie, det er galt. For eksempel i Bygholm Park er gæsterne meget bedre til at rydde op efter sig. Det handler måske også lidt om, at det der mest er børnefamilier med forældre, der gerne vil være gode eksempler for deres børn, siger han.

- Får du det hele med?

- Nej, det må jeg nok være ærligt at sige, det er svært at spotte det hele. Så skulle jeg bruge hele dagen hernede, men vi holder det væsentligt nede, og så tager min kollega nok resten med i morgen, siger Thomas Lund Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Horsens

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Annonce