Annonce
Læserbrev

The ice is melting at the poles: Nu skal der handles

Den klimatøven, der har kendetegnet regeringens politik, skal brydes, og vi skal igen i front på den grønne omstilling i Danmark.

Læserbrev: Villy Søvndal er en stor politisk humorist, men det var nok ikke helt tilsigtet, at det skulle være sjovt, da han i 2009 - i forbindelse med COP15 - på sit bedste skoleengelsk fik sagt de ord, der er overskriften for mit indlæg.

Men ser man bort fra det måske ikke helt korrekte engelsk, er der ingen tvivl om, at Villy Søvndal både dengang og nu har ret.

Isen smelter, verdenshavene stiger, og klimaet forandrer sig afgørende på grund af de øgede mængder af C02 i atmosfæren og de deraf følgende temperaturstigninger.

I SF har vi næsten altid haft fokus på den grønne dagsorden. Først på miljøet i 70'erne, men siden 90'erne også i forhold til klimapåvirkningerne.

At de fleste danske partier efterhånden anerkender de store udfordringer, vi står over for i forhold til klima og miljø, er godt. Men ikke alle partier erkender omfanget af den udfordring og den grønne omstilling, vi står over for.

Hvis vi skal overholde Paris-aftalens mål om 1,5 grader eller mindre i temperaturstigning, skal vi rykke nu.

Den klimatøven, der har kendetegnet regeringens politik, skal brydes, og vi skal igen i front på den grønne omstilling i Danmark.

Vi skal vedtage en bindende klimalov. Vi skal være CO2-neutrale senest i 2040. Vi skal udfase alle fossile brændsler inden 2035, og vi skal i samarbejde med landbruget reducere i den store del af CO2-udledningen, som stammer fra landbruget.

Tiden for at snakke om at gøre noget er for længst overskredet. Nu skal der handles. Klimaet tåler ikke mere varm luft!

Paw Amdisen. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce