Annonce
Horsens

Thaiboksere vil med i nyt kampsportscenter: De er dog ikke blinde for udfordringerne

Horsens Muay Thai har i dag til huse i beskedne lokaler på Langmarksvej. Alligevel har klubben været i stand til at fostre store talenter - bl.a. Said Baba (i grøn trøje), som et af Danmarks største talenter inden for kickboxing. Han træner her med Jesper Hald fra Silkeborg, som er på besøg i Horsens Muay Thai. Det er ikke lokalerne, der gør en klub god eller dårlig, mener klubbens cheftræner Shino Tavangar, som glæder sig, til et nyt kampsportscenter står klar i løbet af næste år. Foto: Morten Pape

Horsens Muay Thai vælger at flytte ind i et nyt kampsportscenter med gode intentioner og åbne arme. Men klubben er ikke blind for, at der også er udfordringer i den nye konstruktion.

Horsens: Hvis vi vil noget med kampsporten i Horsens, så vi også investere. Alle sammen. Og vi må gå på kompromis, for at det kan blive godt.

Sådan lyder det fra Shino Tavangar, der er cheftræner i Horsens Muay Thai.

Klubben, der byder på træning i thai boksning, kickboksning og MMA, har omkring 100 medlemmer fra 13 år og opefter og holder til i beskedne lokaler på Langmarksvej.

Når det nye kampsportscenter efter planen står klar i løbet 2019, flytter Horsens Muay Thai med. Og klubben går ind i samarbejdet med et åbent sind, lover 35-årige Shino Tavangar, der selv har trænet forskellige typer af kampsport, siden han var otte år.

- Vi giver det en chance. Det giver grundlæggende en masse gode ting at flytte sammen. Vi har selv i mange år arbejdet for planer om at lave et fælles center med andre klubber. Nu gør kommunen det, og så skal vi altså gribe bolden, siger cheftræneren, der har en klar opfordring til de øvrige kampsportsklubber i Horsens.

- Giv det nu en chance. Jeg kan godt forstå, det kan virke uoverskueligt lige nu. Men jeg er sikker på, at alt nok skal falde på plads, siger han, der er klar over, at tanken om et fælles center som udgangspunkt kan få mange i kampsportsmiljøet op i det røde felt.

- Men hør: I virkeligheden er det fine ved kampsporten jo, at vi har den samme filosofi uanset om det hedder karate, jiu jitsu eller kickboksning. Det handler om ydmyghed og om at udvide mennesket. For mig er det irrelevant, hvilken stilart børn og unge mennesker har lyst til at træne. Jeg er med på, at der er splid mellem mange klubber, som hytter deres egen stilart. Men jeg synes, målet må være at få flere til at træne kampsport. Og så er et kampsportscenter, hvor man kan snuse til forskellige stilarter, en glimrende idé, siger han.

I dag er det modsat før i tiden blevet almindeligt, at shoppe rundt mellem forskellige stilarter. Bl.a. derfor giver et kampsportscenter god mening, hvis vi vil udvikle kampsporten i Horsens i fællesskab.

Shino Tavangar, cheftræner Horsens Muay Thai

De flytter med i kampsportscentret

Følgende foreninger har ifølge Horsens Kommune meldt positivt tilbage til kommunen, når det handler om at flytte ind i det nye kampsportscenter på Langmarksvej:


  • Bokseklubben Vitus
  • Horsens Judoklub
  • Horsens Muay Thai
  • Horsens Styrkeløft Klub
  • Horsens Taekwondo Klub
  • Simple Defence (Firmaidræt)
  • Arirang Taekwondo
  • Karatecenter Horsens

En række andre klubber overvejer stadig, om de vil flytte med, mens enkelte klubber ifølge Folkebladets oplysninger ikke er til sinds at lade sig flytte til centret. Bl.a. beskrev Horsens Folkeblad søndag Horsens Selvforsvar Klubs modstand mod projektet.

Cheftræner Shino Tavangar er spændt på at flytte med Horsens Muay Thai ind i det nye kampsportscenter på Langmarksvej. - Hvis vi vil noget med kampsporten i Horsens, skal vi gribe bolden fra kommunen og give det en chance, siger han. Foto: Morten Pape

Medlemmerne står i kø

Horsens Muay Thais nuværende lokaler på omkring 200 kvadratmeter er bestemt ikke prangende.

- Mandag og onsdag er der virkelig tryk på. Medlemmerne står nærmest i kø for at komme ind, fortæller cheftræneren, mens han viser rundt i træningslokalet og i de meget sparsomme omklædningsfaciliteter.

- Vi har selv indrettet det hele, forklarer han med tydelig stolthed i stemmen, mens gulvet i træningslokalet lægger plads til træning for en håndfuld medlemmer.

Her er en ram lugt af sved, og pulsen er høj hos medlemmerne, der okser rundt på det måttebeklædte gulv.

I lokalerne ved siden af Horsens Muay Thai har Horsens Styrkeløft Klub sine klublokaler. I alt 1300 kvadratmeter med plads til masser af styrketræningsredskaber, og det naboskab er Shino Tavangar så tilfreds med, at han har forsøgt at få flere til at flytte ind.

- Vi har, nærmest siden vi flyttede ind i 2012, arbejdet på at få kommunen med på at lave et kampsportscenter her i bygningen. Det er en tanke, jeg har haft længe. Der er masser af muligheder og virkelig god plads her, men kommunen vil gerne bygge sit eget. Og så må vi få det bedste ud af det, siger han.

Der er masser af klubånd i Horsens Muay Thais lokaler på Langmarksvej, hvor der bl.a. er hængt billeder og plakater op af nogle af de store helte - både lokale og mindre lokale - inden for thai- og kickboxing. Foto: Morten Pape
Annonce

Oldnordisk system

Shino Tavangar ser masser af fordele ved et fælles kampsportscenter, der bl.a. betyder en økonomisik gevinst for klubberne.

- Vi slipper for at betale husleje. Det kommer til at betyde noget for os. Vi kan bruge pengene på noget andet og mere spændende for medlemmerne. Når man ikke er presset af husleje, er man som klub mere fleksibel, siger han, der understreger, at medlemmerne i Horsens Muay Thai også glæder sig.

- De er bl.a. helt eksede ved udsigten til adgang til en sauna, siger han med henvisning til de nye fælles bade- og omklædningsfaciliteter, der er på tegnebrættet i det nye center.

Men midt i al glæden over udsigten til nye faciliteter er der dog også lidt bekymring at spore hos Shino Tavangar.

- Jeg er bekymret for, hvordan vi får logistikken til at gå op. Det bliver tilbage til et nærmest oldnordisk system med at booke haltider. Det skader klubbernes fleksibilitet og mulighed for at udvide, siger han, der også er betænkelig ved klubåndens betingelser i det nye center.

- Det bliver en udfordring at få det gjort personligt for den enkelte klub, når tingene skal pilles ned og sættes op fra gang til gang, siger han, der også rynker panden ved udsigten til, at hans klub fremover får mindre plads.

- Vi har f.eks. fået at vide, at det kan blive svært at få plads til vores ring. Altså helt ærligt. En thaibokse-klub uden en ring er det samme som en fodboldbane uden græs. Det kan ikke lade sig gøre, men jeg er nu sikker på, at vi nok skal finde en løsning, siger han og understreger, at det for ham at se ikke er lokalerne, der gør en klub mere eller mindre fantastisk.

- Da jeg var dreng, trænede jeg i en kælder, hvor der var svamp. Det var ikke særligt spændende - men det var træneren, der gjorde, at jeg blev ved med at komme. Det er menneskene i en klub, der tegner klubben. Jeg synes, man er blevet kræsen, hvad angår lokaler i dag. I virkeligheden er vi jo i vores klub, fordi vi elsker at være her. Og vi elsker at træne vores sport sammen med de mennesker, der er her, siger han.

Horsens Muay Thai har i dag omkring 100 medlemmer fra 13 år og opefter, og klubben er i vækst. Bl.a. løfter den ifølge cheftræner Shino Tavangar en stor opgave i at hjælpe unge med udenlandsk baggrund ind i foreningslivet. Men det arbejde kan blive svært at få plads til på grund af pladsmangel i det nye kampsportscenter, frygter han. Foto: Morten Pape
Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce