Annonce
Horsens

Testes i to måneder: Ny sportskanal fra TV 2 får gratis prøvetid i Horsens

Lionel Messi og de øvrige stjerner i spansk fodbold er del af programudbuddet på TV 2 Sport X, der sættes i søen 4. januar 2020. Foto: Susana Vera/Reuters/Ritzau Scanpix
TV 2 Sport X med håndbold, international fodbold og meget andet har premiere 4. januar og får plads i de lokale tv-pakker i et par måneder.

Horsens: 4. januar 2020 er der premiere på en helt ny tv-kanal, TV 2 Sport X, og den kommer i første omgang gratis på prøve for medlemmerne af Horsens Fællesantenne-Forening.

Det bekræfter forretningsfører Preben Knoth fra foreningen, der har cirka 11.800 medlemmer.

- Det bliver en appetitvækker i januar og februar, siger Preben Knoth.

TV 2 Sport X får i starten af det nye år plads på den ekstrakanal, der lige nu viser Xee.

Xee med blandt andet Premier League-fodbold på programmet får fast plads i de to største tv-pakker.

- Det sker 1. januar. Xee er årsagen til, at priserne sættes op i 2020, siger Preben Knoth.

Som tidligere nævnt i Folkebladet kommer mellempakken til at koste 450 pr. måned i 2020, en stigning på 46 kroner. Den store pakker stiger 37 kroner og lander på 609 kroner om måneden.

Annonce

TV 2 Sport X

TV 2 Sport X lanceres 4. januar.

Kanalen sætter følgende på programmet:

 • Fodbold fra Spanien, Italien og USA
 • Håndbold
 • Cykling
 • Tennis
 • Badminton
 • NBA-basketball
 • VM og EM i håndbold (sammen med TV 2)
 • VM i ishockey (danske kampe)
 • Ishockey - den danske liga
 • VM i atletik
 • Skiskydning
 • Dansk Speedway
 • VM alpint
 • VM i svømning
 • VM i langrend
 • DTC-motorsport

Et tilkøb efter prøveperiode

Preben Knoth slår fast, at TV 2 Sport X ikke får fast plads i 2020-pakkerne. De - og priserne - er stemt igennem på generalforsamlingen i november.

- Hvad der så sker året efter, er svært at spå om, siger Preben Knoth.

Det handler blandt andet om, at Horsens Fællesantenne-Forening har lavet en fem-årig aftale med Stofa og dermed er underlagt den landsdækkende tv-udbyder, når det gælder de tre tv-pakker.

TV 2 Sport X bliver efter prøveperioden en tilkøbsmulighed til 40 kroner om måneden. Det kræver en Stofaboks, et indstikskort eller adgang til web-tv.

Preben Knoth vil gerne vente til det nye år med at gå mere ind i den tekniske del af dét tilbud.

TV 2 har foruden Stofa aftaler om prøveperioder for den nye sportskanal hos YouSee, Boxer, Waoo, Canal Digital, Altibox og Telia.

Horsens Fællesantenne-Forening gennemfører en programomlægning 11. december.

- De nye fjernsyn finder selv ud af det og opdaterer, og de, der har boks eller web-tv, vil ikke opdage det. Men der er nogen, der skal lave en ny kanalsøgning. Vi hjælper gerne i butikken, hvis man er usikker på teknikken - blot skal man have mærket på tv'et med, siger Preben Knoth.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Annonce