Annonce
Hedensted

Testcenter i Hedensted har fanget 120 coronatilfælde: Smittetryk ser ud til at falde

På den første testdag stod folk i lange køer for at få en hurtigtest for cornavirus ved Hedensted Stadion. Foto: Morten Pape
Antallet af positive test ved Falcks hurtigtestcenter er faldet siden centeret åbnede 12. december. Også ved det offentlige falder antallet af smittede, men smitten er stadigvæk på to kommunale plejecentre.
Annonce

Hedensted: I løbet af de sidste tre uger har 120 personer fået en positiv coronatest efter at være blevet podet hos Falcks hurtigtestcenter i Hedensted.

Det svarer til, at i alt 1,14 pct. af prøverne har været positive, et tal der er noget lavere end landsgennemsnittet, som er på 2,14 pct.

I følge tal fra Falck er antallet af positive test faldet, siden testcentret blev åbnet.

Kigger man på tallene fra det offentlige testcentre er antallet af coronasmittede i Hedensted Kommune også faldet hen over julen og nytåret.

Annonce

Smitte på to plejehjem

Man kan ikke umiddelbart lægge de to tal sammen, fordi der kan være borgere udenfor kommunen, der bliver testet i Hedensted, og der kan være gengangere blandt de to testformer.

Coronatilfælde i Hedensted Kommune

I uge 51 var 1,8 pct. af de 2605 hurtigtest ved Falcks testcenter i Hedensted positive, i uge 52 var 1,18 procent af de 4334 prøver positive, mens 0,62 procent af de 3543 prøver i uge 53 var positive.

I uge 53 blev 51 personer testet positiv for coronavirus via de offentlige testcentre, hvilket givet et incidenstal på 100.000 indbyggere på 109, hvilket er lavere, end det længe har været.

Chef for social omsorg i Hedensted Kommune mener dog, at borgere og personale stadigvæk skal være opmærksomme.

I øjeblikket kæmper kommunen med et udbrud af coronavirus på Nederbylund Plejehjem i Tørring, og en beboer på plejehjemmet Birkelund i Juelsminde er netop blevet testet positiv.

- Vi er ikke helt ovre det på Nederbylund, men vi håber snart at være det. Vi håber også på, at vi har fået smitten på Birkelund inddæmmet. Vi har ikke haft dødsfald forårsaget af Covid-19, men vores besøgsforbud gælder stadigvæk, siger René G. Nielsen.

På onsdag bliver alle plejehjemsbeboere i kommunen og omkring 50 pct. af personalet vaccineret, men restriktionerne skal stadigvæk opretholdes, fordi vaccinen ikke beskytter 100 procent, og fordi en del af personalet stadigvæk ikke er vaccineret.

På et kvarter kan man få svar på, om man har coronavirus, ved testcenteret i Hedensted. Nu er vaccinen også på vej til kommunen. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pludseligt dyk i populær uddannelse: - Det er mærkeligt, men der skal være plads til svigt

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce