Annonce
Digitalt

Test: Ran-serien fra Yaxell er skarpe og ligger godt i hånden

Yaxell har lavet kvalitetsknive i over 100 år, og det mærker man, når man har knivene fra Ran-serien i hænderne. De er perfekt afbalanceret ift. vægt, de er skarpe, og de glider ikke, når man skærer med dem. Og så er de jo flotte at se på. Pr-foto
Det er grillsæson, og Yaxells Ran-knive kan både skære kødet, når det kommer af grillen, og grøntsagerne, der hører til.
Annonce

Sommer er lig grillsæson, og så står der ofte forskellige udskæringer kød på menuen - og gerne grillede grøntsager, salater og andet godt fra haven som tilbehør.

I den forbindelse har vi testet Ran-serien af knive fra japanske Yaxell.

Yaxell er en japansk knivproducent, der snart fejrer 100-års jubilæum. De ved, hvad de laver. Ran-serien er hverken den dyreste eller billigste serie fra Yaxell, og den kokkekniv og grøntsagskniv, jeg har testet her, koster 1400-1500 kroner. Det kan lyde som meget for en kinv, men husker du at slibe den, kan den holde i mange år, og Yaxell-knivene er pengene værd.

Ran-knivene er flotte at se på, og så ligger de rigtig godt i hånden. Skæftet er let, men robust, og samlet set har kniven den helt rette vægt. Ran-knivene har 69 lag stål og en kerne bestående af VG10 knivstål. De er virkelig skarpe og har en hårdhed på 61 på Rockwellskalaen. Knivene er længere end mange andre knive, og de er en fornøjelse at arbejde med, uanset om det er kød eller grøntsager, der arbejdes med.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Ran-seriens knive har hele 69 lag stål og en kerne af VG10 knivstål. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce