Annonce
Digitalt

Test: OnePlus skraber alt det overflødige væk med Buds Z2

OnePlus Buds Z2 er et prisbilligt alternativ til Pro Buds, som i forvejen var gode til prisen. Væk er den adaptive støjreduktion og nogle mindre vigtige funktioner, men tilbage står et sæt rigtig fornuftige øretelefoner, der lyder af mere og kan meget mere, end prisen indikerer. Pr-foto
OnePlus følger op på de imponerede Buds Pro med Z2, der skraber det overflødige væk, så kun kernefunktionalitet og god lyd står tilbage

Selvom OnePlus er relativt nye udi at lave øretelefoner, var mine forventninger høje, da jeg modtog Buds Z2 til test i december. OnePlus blæste nemlig ind på scenen med en drømmedebut i form af OnePlus Buds Pro, der var langt bedre, end man kunne forvente af en debut. Buds Pro havde overraskende god lyd, stærk batteritid, en velfungerende adaptiv støjreduktion og en række andre premium features til en skarp pris.

Nu er OnePlus Buds Z2 så ude, og her har OnePlus skåret det adaptive i støjreduktionen væk, skåret design og størrelse helt ind til benet og fjernet funktioner som trådløs opladning og de beroligende ”hvid støj”-lyttescenarier. Og samtidig er der også skåret i prisen.

Rund udenpå – kantet indeni

Det første, der springer i øjnene, når jeg tager Z2 i brug, er, at etuiet er et andet end ved Pro. Det lille firkantede etui er ændret til et ovalt og relativt rundt etui, der fylder lidt mere men ikke for meget i lommen.

Når man åbner etuiet er selve øretelefonen til gengæld noget mere kantet end Pro-modellen. Øretelefonerne sidder dog fortsat rigtig godt og tæt i ørerne, selvom der er tale om den såkaldte Airpod-model, der ikke skal klemmes godt ind i øregangen, men sidder og hygger sig yderst i øret i stedet.

Etuiet er et andet end ved Pro-modellen, men det har stadig en spiselig størrelse. Pr-foto

OnePlus har sparet den adaptive støjreduktion væk, som ellers fungerede rigtig godt ved Pro-modellen, men der er stadig en rigtig fornuftig aktiv støjreduktion og fortsat mulighed for transparent lytning. Begge dele fungerer, som de skal, og jeg har kunnet lukke to overenergiske børns larm ude, mens jeg har skrevet denne anmeldelse. Så er støjreduktionen godkendt. Jeg har også gået ture med Z2, hvor vinden ikke er blevet fanget i støjreduktionen, og det er ellers ofte et problem med aktiv støjreduktion, at vinden nærmest bliver forstærket, når man går, løber eller cykler. Her var Pro-modellen fænomenal til selv at opfange vindstøj og slå støjreduktionen fra. Det kan Z2 ikke, men det er altså fortsat muligt at slå støjreduktion helt fra, hvis vinden generer.

Mikrofonerne i Z2 fungerer rigtig fint til opkald, både hvad angår lyden i ørerne hos mig selv og hos modtageren af opkaldet. Her vinder Z2 ved ”Airpod-designet”, hvor mikrofonerne hænger lidt nedenfor ørerne, i stedet for at være proppet ind i ørerne.

Annonce

Godt batteri og god lyd

Batteritiden var noget af det, der var imponerende ved OnePlus Buds Pro – og her står Z2 ikke tilbage for sin forgænger. Øretelefonerne kan klare fem timers brug med aktiv støjdæmpning og syv timer uden. I etuiet er der derudover 22 til 31 timer, afhængig af om du bruger aktiv støjreduktion eller ej. Altså helt op til 38 timers brug på farten. Det er bestemt godkendt. Etuiet lades i øvrigt via USB-C, som forventet, men altså ikke med mulighed for trådsløs opladning, som Pro-modellen kan prale af.

Du betjener øretelefonerne ved at trykke på ydersiden af selve enheden, der sidder i øret. Derved er det svært at undgå at trykke dem en smule ind i øret, når du skal betjene dem – men det fungerer til gengæld, som det skal. Du kan skræddersy, hvordan du vil kunne betjene øretelefonerne på farten i den tilhørende app, HeyMelody, men begge øretelefoner gør det samme. Altså har du halvt så mange betjeningsmuligheder, som hvis du kunne give forskellige input mellem venstre og højre enhed – som i øvrigt er standard ved de fleste andre producenter.

Selve øredutterne virker noget mindre luksuriøse end ved Pro-modellen, grundet et mere kantet og skåret ind til benet design - men de leverer igen på komfort, lyd og funktion. Pr-foto

Lyden i Z2 er lige så god, som jeg havde håbet, efter at have testet Pro-modellen. Det er klar, at et sæt øretelefoner i denne prisklasse ikke når op på højde med de dyreste og bedste modeller, vi har test, fra Bowers & Wilkins, Master & Dynamic, Sony og så videre – men de lyder af mere, end de koster.

Der er en mærkbar, let oppustet, bas, som heldigvis ikke overdøver mellemtoner eller detaljer i øvrigt. Der er også en fin rumfølelse og en markant diskant. Det er absolut godkendt til prisen.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

OnePlus fortsætter de fine takter fra Buds Pro med Buds Z2. De mest luksuriøse funktioner er blevet fjernet for at presse prisen ned på de cirka 850 kroner, de i skrivende stund koster de fleste steder – og det er heldigvis også de funktioner, der bedst kan undværes. Den eneste, jeg savner, er adaptiv aktiv støjreduktion – men kan man ikke leve uden dét, er den gode nyhed, at OnePlus Buds Pro er faldet i pris, siden vi anmelde dem, og nu kan erhverves for lidt over 1000 kroner.

Annonce
Digitalt

Vinyl anno 2022: Sådan kan du gøre din gamle pladespiller trådløs

Annonce
Digitalt

Test: Elegante højtalere til kontoret får maksimal lyd ud af minimal plads

Annonce
Digitalt

Test: Moto G pakker et lækkert display og imponerende kamera til en konkurrencedygtig pris

Annonce
Horsens

Hver 10. medarbejder i ældreplejen er syg: Kommunen sætter andre opgaver på pause for at sikre pleje

Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Kultur

Biograf-ejere gav aldrig op, men holder stadig filmfanen højt efter et kvart århundrede

AC Horsens

AC Horsens må undvære fire mand til testkampen mod Randers FC: Angriber træner med i HB Køge

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Hedensted For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Seneste plus

Navne

Find dig selv på listen: Her er de 50 mest populære navne i Horsens

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Odder

Cyklister kan godt begynde at glæde sig: Snart kommer der nye cykelstier

Horsens For abonnenter

Slut med byrådspolitik: Nu skal Anne Lene Løvbjerg tale seniorernes sag over for byrådets politikere

Brædstrup

Vandværk lukker: Rensning af kulsyre i vandet vil blive for dyrt

Annonce