Annonce
Digitalt

Test: Nintendo Switch OLED er det næste naturlige skridt – men mangler 4K

Den nye Nintendo Switch OLED kommer med en markant flottere og større skærm, bedre højtalere, en mere solid fod på bagsiden og muligheden for at slutte ethernet-kabel til, når den er i dock. Det er på alle måder den naturlige arvtager til Nintendo Switch - men der er altså hverken 4K eller en hurtigere processor gemt indeni. Pr-foto
Den populære Nintendo Switch fås nu i en ny OLED-udgave. Et bedre og større display, en mere stabil fod, mere opbevaringsplads og mulighed for LAN-tilslutning trækker op – men vi savner stadig 4K-opløsning

Nintendo Switch har gået sin sejrsgang verden over takket være en stærk og stabil strøm af eksklusive Nintendo-titler, med Mario, Luigi og Link i front, samt det smarte hybrid-design, der gør Nintendo Switch til en tre-i-ener.

Konsollen kan nemlig bruges håndholdt som en Gameboy, stående på et bord, hvis man fx vil spille flere sammen på farten, eller sluttet til fjernsynet via den medfølgende dock. Når konsollen bruges håndholdt, kan man klikke de to controllere på siderne af skærmen af og spille to sammen eller kombinere de to til én controller. Nintendo Switch var revolutionerende, da den kom i 2017, og siden da er den kommet i en opdateret udgave med bedre batteri i 2019 og i en mindre udgave, Nintendo Switch Lite, der kun kan bruges håndholdt.

Nu er Nintendo Switch OLED landet, og det er den første mærkbare opgradering af den originale Nintendo Switch, som rummer alle tre muligheder for brug.

Annonce

Flotte farver og mørk sort

Nintendo Switch OLED’s helt store “selling point” er det ekstra store OLED-display, som navnet også antyder. Displayet er 7” stort mod de originale 6,2”, og det er et markant flottere display i OLED i stedet for LCD. Opløsningen er godt nok stadig 1280x720, men der er flottere farver og ægte sort, og en direkte sammenligning mellem den originale og den nye Nintendo Switch viser den kæmpe opgradering.

Nintendo Switch OLED kommer også med en større, indbygget hukommelse på 64 GB, hvilket dog stadig forslår som en skrædder i helvede, hvis du primært køber spil digitalt og ikke fysisk. Det er dog muligt at opgradere den indbyggede hukommelse med et microSD-kort. Og de er blevet billigere, siden den originale Nintendo Switch kom i 2017.

På grund af den større skærm i den nye Switch OLED har Nintendo været nødt til at opfinde helt nye højtalere, for at de rent fysisk kan være i konsollen. Dette er Nintendo lykkedes med, uden at det går ud over lyden – tværtimod er lyden blevet bedre i den nye Switch OLED. Det hører man tydeligt, når de to konsoller står side om side og spiller musik fra samme spil.

Foden på bagsiden af konsollen går nu i næsten fuld bredde af skærmstørrelsen og er meget mere robust og stabil end på den originale Nintendo Switch. Foden er faktisk en af de største irritationsmomenter ved den originale konsol, for underlaget skal være stabilt og helst i vater, før konsollen står stabilt. Her er den nye Switch OLED mere tilgivende og tilbyder en bedre oplevelse, når man spiller med konsollen i tabletop-mode – altså stående.

Nintendo Switch OLED står meget mere stabilt, takket være den brede fod på bagsiden. Det er en klar opgradering, når man spiller på farten - og det er særligt, når man spiller på farten, at den nye Nintendo Switch OLED opleves som en opgradering. Spiller man kun docket, er forskellen minimal - her er det primært den hurtige netforbindelse, der trækker op. Pr-foto

Endelig er der i selve docken gjort plads til et ethernet-kabel, eller et LAN-stik, så det nu er muligt at slutte konsollen direkte til routeren for hurtige og mere stabilt internet end over wifi. Det kan virke som en lille forbedring, men den har jeg sukket efter længe – for det gør en stor forskel, når man skal hente store spil ned, eller spiller online og gerne vil have stabilt internet. LAN-stikket kan kun bruges, når Nintendoen er i docken, og det er faktisk også den eneste mærkbare forbedring, når Nintedoen er i docken.

Annonce

Ingen Pro eller 4K

Fans har længe efterspurgt en Nintendo Switch Pro, der skulle komme med hurtigere processor, 4K-opløsning og meget mere. Den må fans vente længere på. Den nye Nintendo Switch OLED er nemlig ikke hurtigere, og den viser altså ikke 4K, når den er docket. Her må man stadig nøjes med 1080p.

Nintendo Switch OLED lover omvendt ikke mere, end den kan holde, og selvom den i skrivende stund koster godt 800 kroner mere end den almindelige Nintendo Switch, så vil jeg anbefale den over originalen. Displayet er langt flottere, lyden er bedre, skærmen er større, konsollen står mere stabilt, og så er der det hurtige internet, når den er docket. Alle de ting er tilsammen 800 kroner værd i min bog. Vil man kun bruge sin Nintendo i docken, og spiller man ikke online, så wifi-forbindelsen er fin nok, så er der dog ingen grund til at købe Nintendo Switch OLED, så kan den almindelige Nintendo Switch klare jobbet.

Nintendo Switch OLED er funktions- og designmæssigt en opgradering på alle punkter, men prisen har også taget et skridt op. Bruger man kun sin Switch håndholdt, koster en Lite det halve, bruger man den kun i dock, koster en almindelig Switch to tredjedele, men bruger man den både i dock, håndholdt og i tabletop - hvor flere kan spille sammen - er Switch OLED vejen at gå. Pr-foto

En sidste ting, der ikke er blevet hverken bedre eller værre, er, hvor robust konsollen er. Da controllerne er aftagelige og kan klikkes af og på, er Nintendo Switch OLED per design mere ustabil end en konsol, der kan bygges som én enhed. Personligt har jeg købt et grip fra Satisfye til min gamle Nintendo Switch, og det samme vil jeg anbefale til Nintendo Switch OLED, hvis den skal bruges på farten.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Nintendo Switch OLED er det næste naturlige skridt for Nintendo Switch, og det vil ikke overraske, hvis den originale Nintendo Switch bliver udfaset til fordel for den nye. Personligt ser jeg stadig frem til en model, der tilbyder 4K, når den er docket – og gerne en hurtigere processor, men OLED-modellen er en forbedring over originalen. Ingen tvivl om det.

Annonce
Digitalt

Test: Lad ikke størrelsen snyde dig; kompakt kamera gemmer på imponerende funktioner

Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Call of Duty Vanguard er klassisk Call of Duty - på godt og ondt

Annonce
Digitalt

Test: Få rummelig Dolby Atmos lyder for under 2000 kroner med Creative Stage 360

Annonce
Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Seneste plus

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Annonce