Annonce
Digitalt

Test: Lad ikke størrelsen snyde dig; kompakt kamera gemmer på imponerende funktioner

Streamcam er et meget lille webcam, der til trods for størrelsen gemmer på et fornuftigt billede og mange smarte funktioner. Pr-foto
Streamcam er et meget kompakt webcam fra Logitech, men trods den beskedne størrelse, er der video i 2,1 megapixel kvalitet, 1080p-opløsning og op til 60 fps. Der er også to indbyggede mikrofoner og en række smarte automatikker, der sikrer bedre streaming eller bare bedre møder

Logitech må have gyldne dage for tiden, for aldrig har der været mere fokus på hjemmearbejdspladser, webcams og headsets, og aldrig har Logitech udsendt så mange produkter til netop de segmenter.

Logitech er et velkendt og etableret mærke, der står for kvalitetsprodukter, hvor man får meget for pengene. Det gælder både tastatur, mus, headset, højtalere og webcams – og det er i sidste produktkategori, vi befinder os nu.

Jeg har de seneste uger haft lejlighed til at teste det mindste webcam, jeg har haft i hænderne, nemlig Streamcam. Kameraet måler beskedne 6,6 x 5,8 x 4,8 cm (højde, bredde og dybde) og vejer bare 150 gram. Det er en størrelse, hvor selv de mest kompakte kontormiljøer kan være med, men lad ikke størrelsen snyde dig; Streamcam rummer masser af funktioner.

Annonce

Klogt kamera

Streamcam optager i 2,1 megapixel, og helt op til 1080p i opløsning med en opdateringshastighed på imponerende 60 fps. Barren er altså sat højt, hvis du vil streame – men måske også for højt, hvis du bare skal bruge kameraet til videomøder. Der er dog nogle smarte funktioner, som vil komme dig til gode i begge scenarier.

Logitech inkluderer nemlig en autofokus-funktion, der fra 10 cm og op identificerer, hvor du sidder og automatisk ”indrammer dig” - altså sørger for, at du er centreret i dine videoer. Så hvis du som undertegnede har en uvane med at læne dig lovligt meget frem og tilbage – eller til siderne for den sags skyld, vil Streamcams autofokus sørge for, at dit ansigt er centreret i videoen hele tiden.

Streamcam kan både sættes oven på skærmen via den medfølgende fod, eller skrues på en række beslag og stativer takket være den universelle skrue underneden. Pr-foto

Der er ligeledes smart-eksponering, der løbende justerer objektivets åbning og ISO-hastighed for at sikre, at du ser naturlig og sund ud, selv i dårlig belysning. Det er for eksempel praktisk, hvis der er masser af naturligt lys, når du begynder at streame, men så skifter vejret, og belysningen bliver pludselig dårlig. Her kompenserer Streamcam for lyset, så skiftet ikke virker så voldsomt. Streamcam kan ikke trylle, så det bedste vil selvfølgelig være en ekstra lyskilde i førnævnte eksempel – men hvis uheldet er ude, bliver skaden begrænset.

Høj kilopris

Streamcam kommer også med to retningsuafhængige mikrofoner med støjreduktionsfilter, så det er muligt at nøjes med Streamcam. Igen er det en god løsning at falde tilbage på, men det bedste vil være en ekstern mikrofon for optimal lydkvalitet.

Der følger en klassisk holder med til kameraet, så det kan sættes til at hvile oven på en skærm eller lignende, men der er også en mere universal holder, der kan skrues fast på en tripod eller lignende. Streamcam har en hvid led-indikator, der viser, når kameraet optager – hvilket er praktisk – men der er ikke mulighed for fysisk at blokere linsen, hvis du vil være sikker på, at du ikke uforvarende optræder live. Kameraet har en betragtningsvinkel på 78 grader, hvilket er til den lille side i forhold til flere andre kameraer i samme prisklasse – men det er kun en dealbreaker, hvis du har brug for den bredere vinkel.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Du forbinder Streamcam til computeren via USB-C, så det er en god ide at tjekke, at din computer har et ledigt USB-C-stik på forhånd. Streamcam er optimeret til OBS (Open Broadcaster Software), XSplit og Streamlabs, så det er let at streame til populære platforme som Twitch, YouTube og så videre.

Alt i alt er Streamcam er handy lille kamera, der kan meget mere, end størrelsen indikerer. Streamcam har en vejledende pris på 1300 kroner, og det er en høj kilopris for det lille kamera. Der er alternativer på markedet, der i samme prisklasse kan konkurrere med Streamcam og også har nogle funktioner, Streamcam ikke har. Til gengæld er de ikke så små og elegante at se på. I skrivende stund kan jeg finde Streamcam helt nede på 7-900 kroner, og til den pris er det et virkelig godt kamera.

Annonce
Digitalt

Test: Lad ikke størrelsen snyde dig; kompakt kamera gemmer på imponerende funktioner

Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Call of Duty Vanguard er klassisk Call of Duty - på godt og ondt

Annonce
Digitalt

Test: Få rummelig Dolby Atmos lyder for under 2000 kroner med Creative Stage 360

Annonce
Horsens For abonnenter

Grim, ærgerlig og snusket: Graven får ikke pæne ord med på vejen, men spørger du politikerne, er det netop ord, der skal være starten på forandring

Horsens For abonnenter

Lærer-Jan holder aldrig helt fri: Gæsterne og maden må vente, når eleverne ringer

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Hedensted

Fældninger og skader på træer: Det skal til for at hjælpe Staksrode Skov, siger Naturstyrelsen

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Erhverv For abonnenter

Stinne rejste sig, da fundamentet under hendes firma smuldrede: Nu har hun 50 ansatte og modtager nye jobansøgninger hver dag

Horsens

Vaccinationscenter opruster med vagt efter hærværk og forsøg på brandstiftelse på centret

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Seneste plus

Erhverv For abonnenter

Sushi-succes og vækst på værtshus, optik, chokolade og meget mere: Se hvordan lokale firmaer klarer skærene i ugens regnskaber

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Horsens

Mens priserne på energi stiger: Her bliver der ingen prisstigninger på fjernvarme

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Kultur

Udsatte familier får chancen for at holde jul på Fængslet

Annonce