Annonce
Digitalt

Test: Lækkert OLED fra LG har små, men velkomne forbedringer i forhold til sidste år

LG OLED C1 er ikke nogen revolution i forhold til sidste års tilsvarende model, men der er små og velkomne forbedringer - blandt andet har styresystemet fået en lille overhaling, skærmen er lysere og derfor bedre i lyse rum og fjernbetjeningen er blevet bedre balanceret. Pr-foto
LG OLED65C1 er arvtageren til det populære LG OLED65CX. Det ligner sig selv på ydersiden, men når man tænder, mødes man af et opgraderet billede og styresystem

Jeg var svært begejstret for LG OLED65CX fra 2020, og jeg var ikke den eneste. Her var endelig et OLED, der var til at betale i en ordentlig størrelse, og så med et velkomment fokus på den nye generations konsoller, Xbox Series X|S og PlayStation 5.

Nu har jeg haft lejlighed til at teste LG OLED65C1 i et par uger, og selvom det ligner sin forgænger til forveksling, sker der flere spændende ting, når der sættes strøm til.

Lad der være lys

LG OLED65C1 har fået et opgraderet panel med forbedret videoprocessor, og det er især lysstyrken, det har hjulpet på. Billedet er overordnet set lige som ved CX rigtig flot og naturligt. Det er særligt på gengivelsen af sort, at OLED-skærme hæver sig over LED-skærme – det gælder også på C1 – men i forhold til sidste års model, er det den øgede lysstyrke, jeg hæfter mig ved på C1. LG OLED65CX fra sidste år kan blive udfordret i meget lyse rum, især hvis solen rammer direkte ind på skærmen – her har jeg tidligere haft LED-skærme, der var mindre ”lyssensitive” og bedre kunne levere i lyse rum. LG OLED65C1 er noget bedre til at håndtere lys og direkte sollys end CX fra sidste år, og det er faktisk den mest iøjnefaldende forbedring på billedet. Og det er ikke nogen kritik, for billedet er fortsat helt i top, selvom der er gået et år.

C1 kommer gavmildt med hele fire HDMI 2.1-indgange med understøttelse af 4K-opløsning, 120 fps og med den særlige game optimizer-menu som prikken over i’et. Der er ingen tvivl om, at LG endnu en gang har prioriteret gamere med Xbox Series X|S og PlayStation 5, der her får det optimale ud af de respektive konsoller. En af de fire HDMI 2.1 indgange fungerer også med ARC eller eARC, så du kan slutte dine højtalere eller soundbar til via HDMI. På den måde tænder og slukker højtalerne eller soundbaren sammen med fjernsynet, lige som det er muligt at skrue op og ned for lyden med den medfølgende fjernbetjening.

Det kan godt være, at LG OLED C1 ikke har lavet voldsomme ændringer i forhold til tilsvarende model sidste år, men prisen er markant lavere, end den var samme tid sidste år på tilsvarende model. Det har med andre ord aldrig været billigere at få en så god OLED-skærm som netop nu. Pr-foto

Apropos fjernbetjening, så har den fået et ansigtsløft. Jeg synes egentlig, at den fra sidste år er pænere, men må erkende, at den nye ligger bedre i hånden. Den er mere firkanten, dog stadig med runde hjørne, men også smallere, og det passer bedre i min hånd. Der er blevet gjort plads til lidt flere genvejstaster til streaming-tjenester, og den populære markør er der heldigvis holdt fast i, så man kan bruge fjernbetjeningen som en slags mus og pege og klikke direkte på skærmen.

Det er en smagssag, om det med at inkludere genvejstaster til streamingtjenester er et plus eller et minus. Personligt synes jeg, det er træls at have en tast på fjernbetjeningen, jeg aldrig bruger – omvendt bruger jeg de genvejstaster, som jeg rent faktisk har abonnement på, flittigt.

Hvis man er flittig bruger af streamingtjenester, så er en af de største opgraderinger på C1 i forhold til sidste års model tv’ets styresystem, WebOS, der nu er landet i version 6.0.

Annonce

Bedre på alle måder

WebOS 6.0 er en stor opgradering på det ellers i forvejen gode operativsystem fra sidste år. Man bemærker straks, at det er blevet opgraderet, da et tryk på hjem-knappen nu overtager hele skærmen, i stedet for at der bare dukker en menulinje op nederst.

WebOS 6.0 lægger i højere grad op til at være en guide eller hjemmeskærm, hvor du kan browse på tværs af flere streamingtjenester og indhold i øvrigt, og så vælge, hvad du vil se. LG var så småt begyndt at lege med tanken om at være mere en guide, ved at lægge nogle af de mest populære serier ind som genveje over hver enkelt app i det tidligere styresystem, men med WebOS 6.0 tages skridtet fuldt ud ved, at styresystemet overtager hele skærmen. På den måde kan du browse film og serier i stedet for streamingtjenester direkte i fjernsynets styresystem, og så klikker du direkte ind til den valgte serie, når du er klar. Det er et skridt i den rigtige retning og godt set af LG, at med et stigende antal streamingtjenester og en tsunami af nye film og serier, er det også behov for bedre overblik.

På lydsiden er der ikke sket det store med LG OLED65C1 – og det er synd. Lyden er hverken dårligere eller bedre end så mange andre fladskærme, men når alt det andet er fra øverste skuffe, måtte der gerne være kælet mere for lyden. Personligt har jeg ikke oplevet en fladskærm endnu, hvor jeg ikke har foretrukket et sæt ordentlige eksterne højtalere, men LG’s Signature-skærm har markant bedre lyd, og noget af den teknologik må gerne dryppe ned til de modeller, almindelige forbrugere kan betale.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Designmæssigt ligner C1 til forveksling CX fra sidste år. Og det er en god ting, for det er et virkelig flot og minimalistisk tv med rene linjer og minimalt med ”støj”. C1-serien fås nu fra 48” og helt op til 83” – og det er stort, hvis man skulle være i tvivl.

Generelt er der mest tale om små forbedringer i forhold til sidste års model – måske med undtagelse af WebOS 6.0, der har fået en gedigen overhaling – men et tjek på Pricerunner viser, at C1 koster det samme som CX i skrivende stund.

Er prisen den samme, er der ikke så meget af rafle om, hvis du skal købe ny OLED-skærm. C1 er bedre end CX på alle måder, og nok engang – eller stadig – en af de bedste skærme, du kan købe til film, serier og gaming.

Annonce
Digitalt

Test: Lad ikke størrelsen snyde dig; kompakt kamera gemmer på imponerende funktioner

Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Call of Duty Vanguard er klassisk Call of Duty - på godt og ondt

Annonce
Digitalt

Test: Få rummelig Dolby Atmos lyder for under 2000 kroner med Creative Stage 360

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Seneste plus

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce