Annonce
Digitalt

Test: Garmin Vivoactive 3 Music satser på fitness-folket, men rammer ikke helt i mål

Uret viser skridt, puls, stressniveau og meget mere, men der indimellem lidt mange swipes på touchskærmen for at komme fra det ene til det andet. Foto: Silas Bang
Betjeningen, prisen og for få tredjeparts-apps til musik trækker ned for Garmins opdaterede aktivitetstracker.
Annonce

Musik i øregangen er en vigtig del af mange danskeres træningsrutine. På den baggrund er det er en vigtig opdatering, Garmin er kommet med i den aktivitetstracker Vivoactive 3 Music: muligheden for at høre musik under træningen med trådløse høretelefoner - uden at telefonen skal med.

Indtil marts i år var det dog kun muligt at gemme op til 500 sange fra tjenester, som de fleste danskere ikke benytter - som Deezer og iHeartRadio. Men i marts blev Spotify også understøttet.

Derimod er medlemskaber hos Yousee Musik, Tidal eller YouTube Music samt hos Apple Music ikke meget værd på mit testeksemplar. Og da jeg forsøger at installere en af de andre musik-apps via Garmins app til min Iphone, får jeg flere gange beskeden, at app'en ikke er tilgængelig i mit land. Hvorfor så vise den app for mig?

Garmin Vivoactive 3 Music vinder ingen designpriser, men passer fint til den aktive målgruppe, som uret retter sig mod. Foto: Silas Bang
Annonce

Let og sporty

Men med et gratis medlemskab af Spotify oprettet får jeg uret på håndledet. En behagelig følelse, da uret er ganske let med sine 39 gram og spændes godt fast med silikoneremmen. Udseendet passer godt til den sporty målgruppe med runde rammer, der fås i sort, sølv og rosaguld.

Mod min arm pulserer en grøn stråle, der måler min puls og også stressniveau. Foran lyser skærmen, som ikke imponerer i opløsning, men til gengæld sikrer, at uret kan holde strøm i adskillige dage. Garmin siger fem dage med gps'en tændt, og det er tæt på i min test. Batteritiden i Huawei Watch GT kan Garmin dog ikke konkurrere med.

Betjeningen af uret foregår med én dedikeret knap til de 15 forudindlæste sports-apps og til at slukke uret. Resten af betjeningen foregår med swipes på skærmen. Man kan dog hurtigt bruge rigtig mange swipes for at komme til den funktion, man ønsker.

En anden ny funktion - avanceret søvnovervågning - kræver derimod ingen betjening, da aktivitetsuret selv regner ud, hvornår du har lagt dig til at sove. Næste morgen kan du se REM-søvn, dyb søvn og hvor ofte du har været vågen.

For os med små børn er det sidste især interessant at blive mindet om.

Annonce

Satser rigtigt

Garmin Vivoactive 3 Music har også trådløs betaling med Garmin Pay, det er vandtæt, så det kan bruges til svømning, og du kan selvfølgelig modtage notifikationer på uret. En funktion jeg dog ikke fik til at virke ordentligt fra min Iphone.

Selv om der også kan downloades en række apps og urskiver, vil jeg ikke betegne Garmins ur som et smartwatch. Til det er udvalget til andet end sport og træning alt for lille.

Men Garmin ser helt rigtigt i ikke at kæmpe på Apples og Samsungs bane, men at satse benhårdt på en præcis aktivitetstracker til fitness-folket. Men de få musik-apps trækker ned, og det samme gør prisen på over 2000 kroner.

Pris og tilgængelighed: Garmin Vivoactive 3 Music fås i seks modeller og kan købes online og i danske butikker. Set til 2049 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS fik uafgjort efter flot indsats

Annonce