Annonce
Digitalt

Test: Dyson V15 er den bedste ledningsfri støvsuger du kan købe

Dyson V15 er blevet bedre på nærmest alle punkter, end Dyson V11 - her er den grønne laser, der viser skidt, øjet ikke kan se, sammen med muligheden for at skifte batteri under støvsugning nogle af de mere iøjnefaldende forbedringer. Dertil kommer det farverige display, der nu viser endnu flere informationer, og filtrene, der i endnu højere grad forhindrer skidt fra gulvet i at sprede sig til luften, som medvirker til, at Dyson V15 tager prisen som bedste ledingsfri støvsuger netop nu. Pr-foto
Dyson V15 forbedrer nærmest alt ved den i forvejen gode V11, og indtager dermed pladsen som bedste ledningsfri støvsuger, vi har testet

Det er tankevækkende, hvor meget innovation, og hvor mange features og produkter, der kommer på noget så usexet som markedet for støvsugning. Faktum er, at den klassiske støvsuger, man slæber efter sig rundt i huset, efterhånden er en dinosaur, ingen tror på – fremtiden synes at være robotter eller ledningsfri støvsugere.

Jeg har testet en del støvsugere fra begge kategorier over årene, og selv de bedste robotstøvsugere har det med at have blinde vinkler – jeg har i hvert fald til gode at finde én, der kan støvsuge min bil – og derfor er jeg i privaten landet på en kombination af robotstøvsuger og ledningsfri støvsuger. Den første klarer huset 90 procent af tiden, men indimellem kommer den anden på banen – og så klarer den ledningsfri også alt fra bil over skuffer og lamper til sofaen og andre møbler.

Tidligere har Bosch Unlimited for mig været det perfekte kompromis mellem funktioner og pris, men efter at have testet Dyson V15 har jeg fået en ny favorit. Der er ikke meget Dyson V15 gør forkert, men hold da op hvor er der meget, støvsugeren gør rigtigt.

Annonce

Rum-bazooka

Designet vil virke velkendt, hvis man har haft fingre i V11 eller en af Dysons tidligere versioner af en ledningsfri støvsuger – hvis ikke må du forberede dig på at have noget, der ligner en rum-bazooka fra en science fiction-film i hænderne.

Selve støvsugeren holder du som en pistol, med en aftrækker til at støvsuge. Det er stadig ikke muligt at trykke én gang og så begynde at støvsuge over længere tid; du skal holde knappen nede, mens du støvsuger. Dét siger sammen med en beskeden batteritid på cirka én time meget om, hvordan Dyson mener, du skal bruge støvsugeren. Den skal nemlig bruges ofte men i kort tid, så skidtes konstant holdes i ave, i stedet for at man tyer til en større forårsrengøring en gang imellem. Som nævnt indledningsvist bruger jeg en ledningsfri støvsuger i kombination med en robotstøvsuger, og her er denne måde at støvsuge på ideel. Men det er uforståeligt for mig, hvorfor man ikke kopierer Bosch Unlimited, hvor det er muligt at trykke én gang, og så støvsuges der, til man trykker igen. En både-og-løsning ville være det optimale, så man selv kan vælge.

Hvis man kommer i batteriproblemer, er det nu muligt at skifte batteriet ud med et let klik. Det er en klar opgradering i forhold til V11, hvor batteriet ikke umiddelbart var til at skifte.

Dyson V15 er formidabel til alle de opgaver, som en robotstøvsuger ikke kan klare - for eksempel hundekurven, sofaen, bilen, lamperne og så videre. Pr-foto

Den V15 jeg har brugt til testen her, kom med et ekstra batteri, så man kan lade ét batteri, mens det andet er i brug – og på den måde løber man aldrig tør. V15 skifter selv mellem, hvor meget der skal suges, hvis den står på auto, og det fungerer rigtig godt. Hvis man er uenig i dispositionen, kan man med et let tryk ændre intensitet og enten forlænge eller forkorte støvsugetiden tilsvarende.

Displayet er blevet endnu bedre, og det er godt tænkt af Dyson også at vise, hvad det er støvsugeren gør bedre end konkurrenterne - ved at prale af alle de partikler, der opfanges. Pr-foto

Dyson V15 kommer også med et hav af mundstykker – flere end jeg har nået at bruge i testen her. Jeg er dog svært begejstret for Laser Slim Fluffy, der ud over det fantastisk navn gør brug af en særlig grøn laser, der viser skidt, som øjet ikke umiddelbart kan se. Sammen med Dysons evne til at indkapsle langt flere støvpartikler end konkurrenterne, giver det V15 et forspring i forhold til konkurrenterne – og dig en fordel i forhold til skidt på gulvet og støv i luften. Der er selvfølgelig de strengt nødvendige mundstykker, der sikrer, at du kan støvsuge både på hårdt gulv, gulvtæppe, støvsuge møbler, bil og så videre – men også nogle smarte tilføjelser, der gør det muligt at skrabe ekstra genstridigt skidt af, mens der støvsuges, eller gør det muligt at nå ind under lave møbler med støvsugeren.

Annonce

Kongen af ledningsfri

Dyson V15 har fået opgraderet det i forvejen lækre display, der viser, hvor meget strøm, du har tilbage, hvor længe du har støvsuget, og så videre. Støvsugeren er lige som forgængerne utroligt nem at tømme, når man er færdig med at støvsuge. Det er bare at trække frem og tilbage, nærmest som at lade et våben, og så er støvsugeren tømt for skidt – uden at du behøver røre ved det.

Dyson V15 koster 5-6000 kroner afhængig af, hvilken pakke du vælger. Du kan for eksempel vælge en gulvdockingstation, hvis du foretrækker sådan én over den væghængte version, som følger med som standard – og vælge at købe et ekstra batteri med fra start, så det er muligt at skifte ud, hvis du løber tør. Jeg har i testen ikke haft brug for at skifte batteri på noget tidspunkt, men hvis du køber Dyson V15 til at være din eneste støvsuger og har et stort hus, så kan det være relevant med et batteri. Sagt på en anden måde: hvis du støvsuger i mere end én time ad gangen regelmæssigt, så skal du købe det ekstra batteri med – men så vil jeg i stedet anbefale at se nærmere på en god robotstøvsuger.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Med fare for at gentage konklusionen fra, da vi testede Dyson V11, så er det en utroligt gennemtænkt og elegant støvsuger, der måske ikke ligefrem gør støvsugning sjovt – men gør det mindre træls, og måske særligt appellerende til mænd. Der er noget sært tilfredsstillende over at gå rundt med rum-bazookaen, der kan reloades (tømmes for skidt) og giver feedback via både vibrationer og lyde, når støvsugningen slutter. Som om Dyson ved, at mænd kun gider støvsuge, hvis støvsugeren mere er et våben end en rengøringsartikel – og hvis manden får konstant ros for sin indsats.

Dyson V15 er den bedste ledningsfri støvsuger netop nu, og den vil nok i særlig grad appellere til mænd, takket være det våbenagtige design og den konstante ros, man får af støvsugeren, når man redder hjemmet fra snavs, skidt og bakterier. Pr-foto

Prismæssigt placerer Dyson V15 sig i den absolutte top blandt ledningsfri støvsugere – men det gør støvsugeren så sandelig også, når det kommer til funktioner og design.

Annonce
Digitalt

Test: Lad ikke størrelsen snyde dig; kompakt kamera gemmer på imponerende funktioner

Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Call of Duty Vanguard er klassisk Call of Duty - på godt og ondt

Annonce
Digitalt

Test: Få rummelig Dolby Atmos lyder for under 2000 kroner med Creative Stage 360

Annonce
Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Seneste plus

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Annonce