Annonce
Brædstrup

Tennisskole trives i sommerregnen: Flere børn slår et slag for tennissporten

Christian på 11 år fra Brædstrup prøver at spille tennis for første gang på tennisskolen, og efter få dage kan han godt mærke fremgang. Foto: Søren E. Alwan
Der er fremgang på juniorsiden i Brædstrup Tennisklub, og det kunne ses på dette års tennisskole i Folkeparken, hvor der var et rekordantal børn og unge tilmeldt.

Brædstrup: - Ind, ind, ind … lyder tilråbene i Folkeparken i Brædstrup, mens en lille sommerbyge passerer hen over tennisanlægget.

De 19 børn og unge løber ind i klubhuset, mens endnu en kort regnbyge vander de fire grusbaner for en kort bemærkning.

- Ja, der kommer lidt byger af og til, men så er det godt, vi har klubhuset lige ved siden af. Det tager som regel fem minutter, og så er vi på banerne igen, lyder det fra træner Marcus Dåbech.

Annonce

En nybegynder når at lære alle basisslagene og får også lært reglerne i tennis efter tennisskolen. Man kan godt se, at de rykker sig og bliver bedre i deres spil, så de mange timer på banerne er ikke forgæves.

Marcus Dåbech, tennistræner

Tennis i fremgang

Den 19-årig juniortræner i Brædstrup Tennisklub har i de seneste fem år stået for træningen på den årlige tennisskole, og han kan i år glæde sig over, at der er rekordmange deltagere i tennisskolen. 19 børn og unge fra otte til 16 år har meldt sig til tennisskolen, som også oplever fremgang på juniorsiden.

- Det er dejligt, at det går fremad for tennissporten i Brædstrup. Vi har fremgang på juniorsiden i forhold til sidste år, og vi har nu 33 juniorspillere, hvilket er rekord. Derfor er det også så fedt, at vi kan tiltrække 19 til tennisskolen, fordi vi er i konkurrence med så mange andre aktiviteter, siger Marcus Dåbech.

Det er især øget markedsføring, som har haft en afsmittende effekt i den lokale tennisklub. Ny hjemmeside, flyers og opslag på Facebook er alt sammen en del af en strategi om at få flere børn og unge til at interessere sig for tennis. Brædstrup Tennisklub har omkring 100 medlemmer, hvilket derimod ligger meget stabilt.

- Vi har lidt afgang hvert år, så det er vigtigt for os at få nye spillere ind. Vores opgave er at fastholde de unge, så de ikke stopper. Tennisskolen giver heldigvis lidt nye spillere, men vi vil gerne have flere spillere mellem 20 og 40 år i klubben, siger Marcus Dåbech.

En skole, der rykker

Tennisskolen varer over tre dage fra onsdag til fredag. Skolen byder på masser af spil, hvor der øves alt fra forhånd, baghånd, flugtninger og serv til forskellige lege og øvelser. Ud over Marcus hjælper hans søster Julie børnene med øvelserne, og de mange timer på tennisbanen kan godt ses.

- En nybegynder når at lære alle basisslagene og får også lært reglerne i tennis efter tennisskolen. Man kan godt se, at de rykker sig og bliver bedre i deres spil, så de mange timer på banerne er ikke forgæves, siger Marcus Dåbech.

Christian på 11 år er blandt de nye spillere, og han kan godt mærke, at han har lært noget.

- Jeg tog egentlig med, fordi min lillebror gerne ville med. I starten var det lidt svært, hvordan man skulle skyde og holde på ketcheren, men nu går det meget bedre, siger Christian.

Laura på 12 år er en af de faste spillere i Brædstrup Tennisklub, og hun bruger ugen til at blive bedre til sit spil.

- Det er dejligt, at vi træner seks timer om dagen, for vi når meget mere, end man kan på en enkelt træningstime. Samtidig har vi mange forskellige lege, hvor man lærer de forskellige slag på en lidt sjovere måde, siger Laura.

Tennisskolen er fyldt med sjove lege. Denne leg hedder "spøgelse", hvor det gælder om at gribe de bolde, som spillerne på den anden side sender over nettet. Nogle gange kan det være en fordel at gemme sig lidt. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce