Annonce
Brædstrup

Tennisklub vil ride med på padel-bølge: Vi har brug for flere medlemmer

Formanden for Brædstrup Tennisklub Mads Gerdes håber, at to nye padelbaner ved tennisanlægget i Folkeparken vil trække spillere og medlemmer til klubben. Foto: Henrik C. Sandvad
Brædstrup Tennisklub har i mange år haft små 100 medlemmer, men medlemmerne bliver ældre og ældre. Derfor har tennisklubben nu sat gang i ambitiøse planer om at etablere to padelbaner i håb om at få flere og yngre medlemmer.

Brædstrup: Padeltennis er den nye fremadstormende sport, og rundt om i landet skyder den ene padelbane op efter den næste i både kommercielt regi og på foreningsbasis.

Nu vil Brædstrup Tennisklub også være med til at tilbyde den populære sport. I hvert fald er klubbens bestyrelse i gang med at udvikle et projekt, som indeholder to padelbaner, som skal ligge i forbindelse med de eksisterende tennisbaner i Folkeparken.

Det oplyser klubbens nyvalgte formand, 50-årige Mads Gerdes.

Annonce

- Vi forestiller os, at padeltennis kan være med til at fastholde vores medlemmer i klubben, men måske også være med til at tiltrække nogle nye. Vi har fint med spillere i de yngre og ældre årgange, men der er en stor gruppe på spillere mellem 30 og 50 år, som vi ikke har særlig godt fat i. Dem håber vi at tiltrække med padeltennis. Derudover forestiller vi os, at vi kan tilbyde padel som pay and play, og så på den måde få lidt bedre økonomi i vores tennisklub, siger Mads Gerdes.

Mange ældre spillere

Brædstrup Tennisklub har i nogle år haft små 100 medlemmer, men klubben har det problem, at medlemmerne bliver ældre og ældre. Derfor har klubbens bestyrelse tænkt at gå nye veje for at tiltrække flere medlemmer og skabe interesse for klubben.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at tennissporten igennem mange år har været presset på medlemmer i forhold til andre sportsgrene. Hvis vi ikke får flere medlemmer i vores klub, vil vi blive ualmindelig presset på sigt, fordi så er det ikke sikkert, at der er økonomi til at drive klubben videre. Hvis vi på sigt reduceres til f.eks. 50 medlemmer, vil det knibe med at køre klubben videre i den nuværende form med fire baner, siger Mads Gerdes.

Annonce

Flere medlemmer

Brædstrup Tennisklub er i øjeblikket ved at søge Horsens Kommunes tilladelse til at etablere to padeltennisbaner. Derudover køber klubben sig til hjælp til at søge diverse fonde for at skaffe de omkring 600.000 kroner, projektet løber op i.

- Vi håber også, at Horsens Kommune er åben over for projektet og kan se perspektiverne og være med til at understøtte finansieringen. Vi fremlægger en finansieringsplan for kommunen efter sommerferien. Hvis det lykkes at få det finansieret, regner vi med, at vi kan sætte spaden i jorden i foråret 2022, siger Mads Gerdes.

Ambitionerne er høje.

- Vi håber, at vi kan nå op på 140 til 150 medlemmer. Så tror jeg heller ikke, at vi kan komme meget højere op, men det er også ambitiøst. Vi håber, at padel med pay and play kan tiltrække folk udefra, fordi der er så stor efterspørgsel efter baner, siger Mads Gerdes, som til daglig arbejder i Jyske Bank.

Mads Gerdes er nyvalgt formand i Brædstrup Tennisklub efter Viggo Mathiasen. Mads Gerdes har boet i Brædstrup siden 2009, men det var først sidste år, at han begyndte at spille tennis i klubben efter 20 års fravær fra sporten. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce

Flere arrangementer

Ud over padeltennis satser klubben på, at den skal blive bedre til at fastholde de medlemmer, den har.


Hvis vi ikke får flere medlemmer i vores klub, så vil vi blive ualmindelig presset på sigt, fordi så er det ikke sikkert, at der er økonomi til at drive klubben videre.

Mads Gerdes, formand for Brædstrup Tennisklub


Derfor gør klubben nu en ekstra indsats for at tilbyde sociale arrangementer i klubben, såsom små turneringer og træning med spisning efterfølgende.

- Vi har været i dialog med DGI, som understreger, at det er vigtigt at vi får styrket det sociale miljø i klubben, og det kan blandt andet ske gennem flere events for medlemmerne. Vi vil gerne, at der bliver mere liv omkring klubben - også gerne i weekenderne, hvor her tit er lidt dødt, siger Mads Gerdes.

Om padel

Padel er en blanding mellem tennis og squash.

Banen er en tredjedel af størrelsen på en tennisbane. Der spilles som udgangspunkt to mod to, og det foregår på en bane, der er 10 gange 20 meter med et net til at adskille de to banehalvdele.

Banen har desuden vægge - i bagenden og noget af siderne er det i glas, resten er metalgitter.

Padeltennis hedder faktisk bare padel, men man brugte navnet padeltennis, da sporten blev introduceret i Danmark og på det tidspunkt var ukendt for mange.

Padel er nemmere og mindre krævende end andre ketchersportsgrene.

Mange danskere kender padel fra ferier i Spanien, hvor det er den næststørste sportsgren efter fodbold.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce