Annonce
Odder

Telefonsvindel: Jonas udgiver sig for at være politimand

Sommeren er en god sæson for svindlere, og lige nu ringer nogle af dem rundt og udgiver sig for at være betjente, hvorefter de beder om folks personnummer.  Arkivfoto: Jørgen Kirk

Odder: Lad være med uden videre at oplyse dit cpr-nummer til en politibetjent, der ringer dig op for at hjælpe dig. For noget peger på, at betjenten selv er svindler. Sådan lyder rådet fra Østjyllands Politi.

Heldigvis var en 52-årig mand fra Odder klog nok til selv at blive mistænksom, da han blev ringet op af en betjent, der præsenterede sig som Jonas. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten for tirsdag 14. juli.

Manden fra Odder kontaktede politiet tirsdag aften klokken 18.06 og fortalte om sin oplevelse.

Annonce

Kort forinden var han blevet ringet op af en betjent, der kaldte sig Jonas. Han ringede fra telefonnummeret 96 14 14 48, som er nummeret til Midt- og Vestjyllands Politi.

Bad om cpr-nummer

Den falske betjent Jonas oplyste, at nogen havde forsøgt at oprette et lån i den 52-åriges navn i banken Santander. Lånet var på omkring 90.000-95.000 kroner, og for at håndtere sagen, ville betjent Jonas lige have cpr-nummeret på den 52-årige mand fra Odder.

Det afviste den 52-årige og ringede i stedet selv til det rigtige politi. Her har man tidligere fået anmeldelser om lignende sager.

Ifølge Østjyllands Politi får gerningsmænd det til at se ud som om, de ringer fra politiets officielle telefonnumre, hvorefter de udgiver sig for at være fra politiet. Derfor opfordrer Østjyllands Politi til, at hvis man er den mindste smule i tvivl, så skal man bede om navn og afdeling. Derefter kan man selv ringe til politiet og tjekke oplysningerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce