Annonce
Læserbrev

Tegning. Ytringsfrihed og uforskammethed

Meningen med ytringsfrihed er jo netop, at man frit kan fremsætte sine synspunkter, og at disse synspunkter så i den efterfølgende debat bliver behandlet efter fortjeneste.

Annonce

Læserbrev: Der har været en sværm af indlæg i sagen om Jyllandspostens tegning af det kinesiske flag med mikrober indsat i stedet for stjerner.

Det gøres f.eks. gældende, at tegningen er dårlig satire, fordi essensen i sagen er tragisk, og ikke er egnet til at gøre grin med, og at nogen bør undskylde overfor Kina.

Men disse synspunkter forekommer mig at ramme helt udenfor skiven.

Meningen med ytringsfrihed er jo netop, at man frit kan fremsætte sine synspunkter, og at disse synspunkter så i den efterfølgende debat bliver behandlet efter fortjeneste. Det er på den måde det åbne samfund fremmer eller bekæmper forskellige synspunkter, og på den måde lærer ved at lytte til guldkornene og efterlade affaldet til glemsel.

Og det er jo lige her, at den danske model adskiller sig radikalt fra det kinesiske diktatur. Her undertrykker man gennem pervers overvågning og latent trussel om vold den mindste kritik af det kinesiske regime og fjerner på denne måde de mekanismer, der skal sikre, at man lærer af sine fejl og lytter til den eneste centrale ledetråd for en ordentlig regerings virke, nemlig folkets bedste.

Det vi ser i disse år er en ny linje fra en stadig mere selvbevidst kinesisk supermagt, hvor man med pression begynder at missionere for den totalitære kinesiske model i resten af verden, en udvikling, der er en voldsom trussel mod de idealer vi sætter højest, og som ligger til grund for vores livsstil.

Metoden er at isolere små enheder, og lægge pres her. For nylig kender vi det fra pressionen mod Færøerne i sagen om G5, krav om , at Taiwan fjernes fra nogle kort, skandalen, hvor demonstranter ulovligt fratoges tibetanske flag under det kinesiske statsbesøg, og nu indblanding i placering af en skulptur i København.

Denne trafik bør der dæmmes op overfor i fællesskab, hvilket kræver at EU sætter foden ned, og beder Kina om at holde snablen indenbords.

Så derfor må man hjertens gerne kritisere tegningen i JP, men aldrig stoppe deres ret til at trykke den, og aldrig honorere diktaturstaters påtagne fornærmethed, hvis formål ofte fortoner sig i gustent overlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce