Annonce
forside

Teenagere sigtes for drabsforsøg for stenkast på motorvej

Stenene, som blev kastet, blev løbende tungere og tungere. Dermed blev faren øget for bilister på vejen, som risikerede at blive ramt. Det fortæller tysk politi til Flensborg Avis.

To unge tyske mænd sættes i forbindelse med 19 tilfælde, hvor sten er blevet kastet fra motorvejsbroer.

To unge mænd fra Nordtyskland er sigtet for drabsforsøg, efter at have erkendt at stå bag adskillige stenkast fra motorvejsbroer ved Flensborg.

Det beretter politiet i Flensborg til Flensborg Avis.

Politiet anholdt torsdag aften de to mænd, som er 18 og 19 år. De erkendte at stå bag talrige kast af sten.

Området omkring Flensborg har været plaget af stenkast fra broer siden februar i år. De to teenagere sættes i forbindelse med 19 tilfælde, hvor sten er blevet kastet fra motorvejsbroer.

De sten, der blev kastet, blev løbende tungere og tungere. Dermed blev faren øget for bilister på vejen, som risikerede at blive ramt. Det fortæller politiet til avisen.

- Nu skal efterforskningen så vise, om de to mænd også står bag de mange stenkast. Men de har allerede tilstået flere tilfælde, siger statsadvokat Ulrike Stahlmann-Liebelt til Flensborg Avis.

De to tyske teenagere blev fredag fængslet efter et grundlovsforhør.

- Begge mænd er under 21 år, og så vil det blive undersøgt, hvorvidt de bliver omfattet af de gældende regler for unge, og hvis det sker kan straframmen blive mindre, siger Ulrike Stahlmann-Liebelt til avisen.

Det mest alvorlige tilfælde skete, da en 58-årig dansk kvinde blev alvorligt kvæstet, da hendes bil blev ramt 8. maj i år. Hun blev indlagt på sygehuset på grund af sine skader, men var udenfor livsfare.

Kvinden bor i Flensborg, men arbejder i Danmark. Hendes bil blev ramt af sten, da den kørte under en motorvejsbro ved Ellund på den tyske motorvej A7. Det er umiddelbart syd for motorvej E45 ved Padborg.

Granitstenen, som ramte hendes bil, målte 25 gange 25 centimeter. Stenen kom gennem forruden, hvor den ramte hende på overkroppen. Herefter blev den fundet i midterrabatten.

Fyns Politi er i dialog med sine tyske kolleger for at undersøge, om stenkastet mod den danske kvinde kan have en forbindelse til et stenkast i 2016 ved Odense, som kostede en tysk kvinde livet.

I den danske sag mangler politiet dog fortsat et gennembrud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce