Annonce
Skanderborg

Teenage-formand skal samle Venstregruppen

Rasmus Ingemann er valgt som ny gruppeformand for Venstre. Han læser statskundskab på første år på Aarhus Universitet. Arkivfoto
Annonce
skanderborg - Den kun 19-årige Rasmus Ingemann (V) er blevet valgt som ny gruppeformand for Venstres byrådsgruppe. Han afløser Søren Erik Pedersen, der har været formand for gruppen i treethalvt år.

- Jeg synes, der skal yngre kræfter til nu. Rasmus er vellidt, og det er et godt udgangspunkt, når man skal favne en hel gruppe, siger den afgående formand.

Formand for Venstres kommuneforening i Skanderborg, Maria Noe Høi håber, at der med Rasmus Ingemann som gruppeformand kommer endnu mere samling på gruppen.
Annonce

Gruppen har før været splittet

- Han skal sørge for, at vi står sammen og viser en retning for Venstre. Gruppen har tidligere været meget splittet, men det synes jeg allerede, der er kommet mere styr på. Desuden er vi et liberalt parti, og der skal være plads til at vippe med ørerne og have lov til at have særstandpunkter, siger hun.

Rasmus Ingemanns gruppeformandskab er ikke ensbetydende med, at Venstre vil opstille den unge politiker som spidskandidat ved næste kommunalvalg.

- Vi går først nu i gang med den valgprocedure, der skal lede hen mod at finde en spidskandidat. Og her er alle i princippet i spil, siger Maria Noe Høi.
Annonce

Superglad for opbakning

Da Søren Erik Pedersen på sidste gruppemøde annoncerede sin exit, meldte Rasmus Ingemann sig på banen til at påtage sig hvervet som gruppeformand.

- Der var enighed i gruppen om, at det skulle være mig, og den opbakning er jeg selvfølgelig superglad for, siger Rasmus Ingemann.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Næste runde starter: Beboere på to plejecentre får andet stik i denne uge

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce