Annonce
Kultur

Teaterdirektør er glad for udmelding om forsamlinger - men med et kæmpe forbehold

Kapaciteten på HNT er 540 siddende i den store sal, og de pladser vil Lone Wessel gerne snart fylde med glade publikummer igen. Om regeringens seneste corona-loft over forsamlingers størrelse baner vej for afvikling af forestillinger, tør hun dog ikke spå om. Arkivfoto: Morten Pape
Regeringen har tirsdag sat nyt loft over forsamlingers størrelse. Usikkert, om det får effekt på HNT.
Annonce

Horsens: På Horsens Ny Teater modtages det med glæde, men også et kæmpe forbeholdende ”men!”, at regeringen nu har sat et loft over, hvor store forsamlinger der kan tillades i de kommende måneder.

I den seneste tid har loftet været 10 personer, men fra 10. maj og frem til 1. september lyder meldingen nu, at en stor forsamling maksimalt må udgøre 500 personer, meddelte Sundhedsministeriet tirsdag morgen til Ritzau.

Selv om det tal umiddelbart matcher kapaciteten på det p.t. lukkede Horsens Ny Teater, som dermed kunne begynde at drømme om en genåbning, tager teaterdirektør Lone Wessel udmeldingen med at stort forbehold.

- Vi følger hele tiden de retningslinjer, myndighederne kommer med, og hvis de siger, at vi kan afvikle, gør vi meget gerne det. Men der bliver jo nok ved med at være restriktioner, siger Lone Wessel om loftet, som ifølge Ritzau da også mest af alt skal ses som en øvre grænse.

En grænse, som sundhedsmyndighederne kan bruge, hvis coronakrisens udvikling tilsiger det. Hvis ikke kan loftet fastholdes på lavere niveauer, og dermed er der ingen garanti for, at det rent faktisk bliver tilladt at afvikle arrangementer med op til 500 deltagere.

Foreløbig har teateret aflyst alt frem til 10. maj, som også er skæringsdato for, hvornår det ny loft over forsamlingers størrelse effektures.

- Der skal ikke være nogen tvivl: Den dag, vi får lov til at åbne igen, bliver det modtaget med en ikke ubetydelig glæde, så vi følger udviklingen, siger Lone Wessel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce