Annonce
Kultur

Teater Jævn flytter aktiviteter om besættelsen online

Teater Jævn havde stor succes med forestillingen "Generalforsamlingen", der drog på turné i hele kommunen. Den nye tiltag bliver dog lagt ud online. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Coronanedlukningen får kulturinstitutionerne til at tænke ud af boksen, blandt andet med direkte onlinestreaming.

Hedensted: Da Teater Jævn sidste år turnerede i Hedensted Kommune med teaterforestillingen "Generalforsamlingen", blev det opsøgende teater mødt med stor begejstring fra de små lokale samfund, og den succes skulle naturligvis gentages i år.

Planen var en forestilling i Bjerre Arrest til september med en række aktiviteter som optakt til her i foråret, men den plan har coronakrisen ændret på. Forestillingen, der efter planen skal have premiere 11. september, er der ikke ændret ved, men optaktsaktiviteterne er blevet ændret, så teatret i stedet samler forskellige eksperter, der medvirker i et helt nyt liveshow på Facebook, som kan følges kl. 20 på udvalgte hverdage.

Selve ideen til liveshowet er opstået med inspiration fra andre aktører rundt omkring i landet, fortæller Teater Jævns producent Morten Mosgaard i en pressemeddelelse.

- Da Danmark lukkede ned, var det vildt inspirerende at se, hvor mange der hurtigt gentænkte deres aktiviteter til et online format. Jeg tror, at vi er mange, der har sunget fællessang med Philip Faber eller været forbi Det Kongelige Teater. Men den landsdækkende markering af 75-året for Danmarks befrielse, som vi var mange, der arbejdede på, blev pludselig udfordret, siger han.

Annonce

Lokale eksperter

For teatret var det vigtigt, at markeringen af befrielsen ikke kommer til at gå i glemmebogen.

- Besættelsestiden har så meget at byde på, og der er så mange vigtige historier at fortælle, så det glæder os meget, at alle vores gæster vil dele ud af deres viden og erfaring. Vi håber, det kan komme mange historieinteresserede borgere til gode gennem vores liveshow, siger Morten Mosgaard.

Blandt gæsterne i liveshowet kommer til at være en lang række samarbejdspartnere, som Teater Jævn har været i dialog med under forberedelserne til teaterforestillingen i Bjerre Arrest. En af dem er den lokale besættelsestidsekspert Kristian Zouaoui fra Rask Mølle, der har været historisk konsulent på film som Hvidsten Gruppen og Under Sandet.

Liveshowets første uge er planlagt. Håbet er at sende, så længe coronakrisen tvinger danskerne til at blive hjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce