Annonce
Horsens

Team Sund Vilje gør klar til en ny cykeltur til Paris

Sidste års team Sund Vilje er klar til at indtage Frankrig. Der holdes mange stop undervejs, cykelrytterne skal tankes op - og i år bliver der indkøbt festivalstole, så det bliver nemmere at hvile benene under pausen. Ellers er der ikke ændret på opskriften fra sidste år. Foto: Lars Juul

Cykelløbet Sund Vilje er klar til fjerde cykeltur til Paris - nu er det tid at melde sig, hvis man har lyst til at være med.

Horsens: Cykelholdet Sund Vilje er klar til fjerde runde.

Sådan lyder det fra Lars Juul og Thomas Thrane, som sammen med Jan Sørensen er bagmændene bag cykelholdet, som tre år i træk har gennemført en cykeltur til Paris. Nu samler de holdet til en fjerde tur.

Holdet består af 10 mentorer og 10 mentees. De vil sige 10 erfarne ryttere, der hjælper 10 nybegyndere med at træne sig op til den 1220 kilometer lange cykeltur til Paris til sommer.

- Kravet til deltagerne er, at de har viljen til at gennemføre løbet, så hjælper vi dem til at nå målet, forklarer Lars Juul.

Dertil kommer, at de 10 mentees er på et sted i livet, hvor de har brug for et skub.

Sund Vilje

Cykelholdet Sund Vilje består af 10 mentorer og 10 mentees - en slags lærere og elever.

Blandt mentorerne er også tidligere mentees, som dermed ved, hvad de nye på holdet går igennem.

Holdets mål er at cykle til Paris i juli. Træningen begynder i starter af december.

Prisen for at deltage er 10.000 kr. - det er det samme for alle deltagere.

Derudover skal deltagerne selv skaffe cykel og cykelsko.

Holdets udgifter betales således i stort omfang af sponsorer.

Har du lyst til at blive mentee, så skriv til info@sundvilje.dk og fortæl hvorfor.

Deltagerne udvælges efter en personlig samtale.

Når livet driller

- Det kan være nogle, der har brug for at tabe sig eller har haft en hård periode. Mænd eller kvinder, der føler, de er gået lidt i stå. Vi har haft mange, der vejede for meget. Vi har blandt andet haft en med social angst, en med depression og en, der havde kræft tæt på livet, fortæller Lars Juul.

Sågar en kræftramt deltager, som fik et tilbagefald og måtte i kemobehandling kort før afgangen til Paris, men gennemførte turen.

Cykelerfaring ikke noget krav, men tæt på at være et minus.

- For så har man ikke fået nogle unoder, siger Lars Juul.

Holdet starter med at træne på spinningcyklen i begyndelsen af december. Ved forårstid kommer deltagerne ud på landevejen, og snart er det dér, træningen foregår, inden højdepunktet i juli, når turen går til Paris.

Fra 0 til 100 på kort tid

Trekløveret bag Sund Vilje har ikke været i tvivl om at tage endnu en tur.

- Det er lidt et hjertebarn. Der er ikke nogen, der skal overtage det, for det skal gøres på vores måde - og det skal ikke blive kommercielt. Det er den væsentligste forskel på vores cykelhold og mange andre, siger Thomas Thrane.

Las Juul sætte andre ord på drivkraften på det meget tidskrævende, frivillige arbejde.

- Det er fedt at få fat i en ny gruppe på 10, som på ganske kort tid skal komme fra 0 til 100. Nogle har aldrig cyklet på sådan en cykel før, mange vejer for meget, og så former man dem, så de kan cykle de 1220 kilometer til Paris.

Den dag, holdet når Paris, er der mange, der lige kniber en tåre over at være kommet i mål.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce