Annonce
Odder

Team Bedstefar styres af 10-årige Marie - og hun har helt styr på holdet

Det har betydet meget for 10-årige Marie Kjær Knudsen at lave et hold til ære for sin bedstefar, der døde af kræft for 10 år siden. Foto: Søren E. Alwan

Team Bedstefar har en meget ung holdkaptajn, der endda holdt åbningstale på sin første Stafet For Livet.

Annonce

Odder: Da Stafet For Livet lørdag formiddag blev skudt i gang i Odder, var det en pige på kun 10 år, der holdt åbningstalen. Ikke fordi hun selv har eller har haft kræft, men bare fordi Marie Kjær Knudsen havde noget på hjertet.

Budskabet var klart. Hold dig sund og rask, så du undgår at få kræft. Og får du det alligevel, så tal om det og lev dit liv.

- Det var rigtig sjovt at holde tale, fortæller Marie Kjær Knudsen et par timer efter åbningen. Og hun lover, at hun helt selv har fundet på, hvad der skulle stå i talen.

Ingen tvivl om, at de fire klassekammerater, der lige nu sidder i teltet sammen med hende, også synes, det var sjovt at se en klassekammerat oppe på scenen.

- Jeg synes, hun er megasej, at hun turde, siger Malou Hoppe Danielsen, og de andre nikker.

Maries åbningstale

Hvis du får konstateret kræft, så skal du huske at leve dit liv som du har gjort, før du fik kræft. Det er vigtigt, at du holder dig i bevægelse og er fysisk aktiv, det kan kroppen nemlig godt lide. Kroppen er stor fan af at spise sundt, så du skal tænke over, hvad du spiser og hvordan du behandler din krop. Så lad være med at ryge. Og lige nu hvor det er sommer, skal du huske at have solcreme på hver dag, når solen skinner.Hvis du har nogle nære venner eller familie, som har fået konstateret kræft, skal du huske at snakke med nogle om det, det kan nemlig hjælpe at få snakket om det. Husk at fortælle personen, som har kræft, at du er bekymret for ham/hende og at du er der for at støtte og hjælpe dem. Alle dem med kræft skal nemlig ikke føle sig alene.

Hos Team Bedstefar har 10-årige Marie Kjær Knudsen sørget for rigtig hyggestemning med bamser i sengen og en rigtig bedstefarstol. I sengen bag Marie sidder Malou Hoppe Danielsen og Tonny Andersen. I bedstefarstolen er det fra venstre Emilie Zanchetta Jensen og Andrea Kofod Sørensen. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Bolde og bamser

Det er første gang Marie Kjær Knudsen og hendes familie deltager i Stafet For Livet.

- Det er fordi, det i år er 10 år siden min bedstefar døde, og så ville vi mindes ham på en god måde, siger barnebarnet, der kun lige var et år, da hendes bedstefar døde.

I første omgang regnede Marie og hendes mor Mette Kjær Knudsen kun med, at deres hold ville bestå af den nærmeste familie, men holdet blev på 46 deltagere.

- Det er selvfølgelig familie og venner, men også rigtig mange af Maries kontakter fra skolen og danseholdet, siger Mette Kjær Knudsen, der ikke kan skjule en vis stolthed over datterens engagement i sagen.

Hun har eksempelvis selv fundet på måder at tjene flere penge end dem far må aflevere for hver en runde holddeltagerne tager på ruten.

Hun har ryddet loftet for bamser og lavet en lille konkurrence, hvor man skal betale for at vælte dåser - og præmien er en bamse.

- Og så blev jeg beordret til at lave ansigtsmaling, griner Mette Kjær Knudsen.

Det var Odders stafetformand Vibeke Bjerregaard, der fandt på at spørge den unge pige om, hun havde lyst.

Marie Kjær Knudsen har nemlig deltaget i to infomøder op til stafetten, for sammen med sin mor er hun holdkaptajn for Team Bedstefar.

Stafet For Livet

Stafet For Livet er verdens største indsamlingsevent.I Danmark er der i år flere end 70 stafetter rundt om i landet

Stafetterne laves af frivillige.

Pengene fra stafetterne går til Kræftens Bekæmpelse - heraf de 10 pct. til lokalafdelingen i den by eller kommune, som stafetten dækker.

Hos Team Bedstefar kan man vinde bamser, hvis man kan skyde dåserne ned med tre bolde. Og det koster selvfølgelig penge, for mens man har det sjovt, skal der også samles ind til Kræftens Bekæmpelse. På billedet øver Tonny Andersen sig. Foto: Søren E. Alwan
Vi har stadig mange bamser derhjemme lyder det beroligende fra Marie Kjær Knudsen, der ellers havde taget, hvad der ligner en komplet bamsesamling med i sengen hos Team Bedstefar. Bamserne er tænkt som præmier. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce