Annonce
Erhverv

Fyret B&O-topchef er udpeget som ny direktør hos TDC

Foto: Lasse Bech Martinussen/Ritzau Scanpix
Henrik Clausen, der senest har været øverste chef i Bang & Olufsen, tiltræder som ny direktør hos TDC.

Henrik Clausen bliver fra 17. februar ny administrerende direktør i telekoncernen TDC. Det oplyser selskabet.

56-årige Henrik Clausen har i forvejen indgående kendskab til telebranchen. Han har haft flere ledende stillinger i Telenor, herunder en periode som øverste direktør for Telenors danske forretning.

Senest har han været administrerende direktør i elektronikproducenten Bang & Olufsen. Her blev han fyret efter en økonomisk svær periode for selskabet.

TDC's nye topchef afløser Mike Parton, der har været midlertidig administrerende direktør, siden Allison Kirkby sidste år forlod selskabet. Kirkby blev i stedet topchef hos konkurrenten Telia.

- Vi er meget glade for at kunne byde Henrik Clausen velkommen til TDC, siger TDC's bestyrelsesformand, Bert Nordberg, i en meddelelse.

- Vi har fuld tillid til, at han er den rette til at sikre, at vi fortsætter fremgangen mod vores ambition om at skabe to førende og selvstændige digitale forretninger. De vil sikre, at Danmark forbliver et digitalt foregangsland.

- På vegne af bestyrelsen vil jeg også gerne takke Mike Parton for at påtage sig rollen som midlertidig administrerende direktør de seneste måneder, lyder det fra bestyrelsesformanden.

I forbindelse med sin ansættelse siger Henrik Clausen, at han glæder sig til at samarbejde med de forskellige ledelser i TDC-koncernen og til at samarbejde med de mange medarbejdere på tværs af koncernen.

- Vi vil øge investeringerne i den digitale infrastruktur i TDC NET og styrke Nuudays tilbud inden for digitale underholdnings- og serviceløsninger til både privat- og erhvervskunder, siger Henrik Clausen i meddelelsen.

Nuuday er et selskab i TDC-koncernen, der har over 7000 medarbejdere. Ifølge det seneste årsregnskab har koncernen en omsætning på cirka 17 milliarder kroner.

Om en uge offentliggør TDC sit 2019-resultat.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce