Annonce
Erhverv

Tarteletter og tapas i massevis: Denne brugs har landets største delikatesse-afdeling

Der er altid god afsætning på stjerneskudene i SuperBrugsens delikatesseafdeling. Her er Sissel Giversen, Kristina Sørensen, Karin Størner og Jeanette Jensen (fra venstre) ved at lægge sidste hånd på formiddagens produktion. Foto: Michael Svenningsen

Der kommer kunder fra både Horsens og Vejle for at købe tarteletter og tapas i SuperBrugsen i Hedensted. Butikken har i dag landets største delikatesseafdeling i Coop-regi målt på omsætning.

Annonce

Hedensted: Det var et sats, da SuperBrugsen i Hedensted i 2010 valgte at bygge en helt ny slagter- og delikatesseafdeling centralt i butikken. Kort tid efter blev Karin Størner, der er uddannet på Hotel Australia i Vejle, ansat til at styre afdelingen, og her, otte år efter, er der noget, der tyder på, at satset var rigtigt.

I hvert fald kan den lokale superbrugs bryste sig af at have Danmarks største delikatesseafdeling i Coop-regi målt på omsætning, og de seks fuldtids-ansatte delikatesse-kvinder leverer mad til både frokost-ordninger på virksomheder og private bryllupsreceptioner - og til når det skal gå lidt hurtigt med aftensmaden i hverdagen.

- Vi kan lave alting. Kommer folk med deres egen opskrift, laver vi også gerne den, siger Karin Størner, der har flere bud på, hvorfor kunderne gerne kører fra både Horsens og Vejle for at handle ind i SuperBrugsen i Hedensted.

Folk vil i højere grad bruge deres fritid til andet end madlavning, men de prioriterer stadig god mad. Derfor er der mange, der gerne vil have en menu-to-go, hvor der kun skal laves et par småting, inden maden kan serveres.

Karin Størner
Karin Størner har som leder af delikatesseafdelingen været med til gøre den til den største i Danmark i Coop-regi. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Mætte håndværkere

- Jeg tror, til dels det handler om, at de ved, hvad de får. Vi satser på at have en god stabilitet i det, vi laver, og vi laver alting selv. Både sovs og dressing er hjemmelavet. Og så kan man være sikker på at blive mæt. Vi har det mål, at en ordentlig håndværker skal kunne blive mæt af en portion, siger Karin Størner, der har et tæt samarbejde med SuperBrugsens slagter.

I dagligdagen er det især gammeldags, dansk mad, der er populært, og når dagens ret hedder stegt flæsk med persillesovs, karbonader med stuvede grøntsager eller hakkebøf med bløde løg, så er der godt gang i omsætningen.

Der bliver også solgt mange håndmadder og stjerneskud i forretningen - men i årenes løb har delikatesseafdelingen også kastet sig over nye ting.

- Det er vigtigt at følge med tiden, og selvom gammeldags, dansk mad stadig er meget efterspurgt, vil mange også gerne prøve noget nyt. Vi laver for eksempel tapas-anretninger, og vi har netop fået pil-selv-rejer med chilimayonaise, siger Karin Størner.

Der er næsten altid travlt i SuperBrugsens delikatesseafedling. Her er Karin Størner ved at forklare praktikant Rebecca Hauge Hjorth Christensen lidt om, hvordan det foregår. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Ramt en trend

Når der skal leveres til store arrangementer, er der selvsagt travlt i delikatesseafdelingen, men det tager personalet ikke så tungt.

- Vi holder fri, når vi ikke har så meget at lave, og så hjælper vi hinanden, når der er travlt, siger Karin Størner.

Med hende ved roret har delikatesseafdelingen fordoblet sin omsætning, og hun har ifølge brugsuddeler Søren Bach en stor aktie i successen. Men den er også godt hjulpet på vej af en trend i samfundet.

- Alle analyser viser, at folk bruger flere og flere penge på mad, men det smitter ikke af på dagligvareindkøbene. Mange vil gerne have noget, der er både nemt og lækkert i hverdagen, og vi har efterhånden opbygget et stort udbud af nemme og sunde lav-selv-retter her, siger Søren Bach.

Butikken i Hedensted er i øvrigt landets femtestørste superbrugs målt på omsætning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Corona-epicenter på Aarhus Ø: 18 sejlere smittet efter træningslejr i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce