Annonce
Erhverv

Tarteletcafé fyldt op flere måneder frem

Lene Henriksen (bagest) og Hanne Ovesen har drevet Café Alrø med de berømte tarteletter siden 1. april 2010. Foto: Morten Pape

Der er efterhånden så meget run på at drive tarteletrestaurant på Alrø, at ejerne har været nødt til at finde en bolig i afstand af restauranten for at kunne holde fri bare en gang imellem.

Annonce

Alrø: De ramte en guldåre, de to kvinder Lene Henriksen og Hanne Ovesen, da de 1. april 2010 åbnede Café Alrø med de store tarteletter på menukortet.

Stedet er så populært, at de 130 pladser under tag er reserveret på stort set alle åbningsdage et stykke ind i juli.

Og da Visit Odder delte en artikel om tarteletdamerne på Alrø på Facebook nåede opslaget lynhurtigt ud til 276.000 Facebook-brugere.

- Det er helt uhørt, bekræfter turistchef Helle Berthold Rosenberg.

De to caféejere kan da også godt mærke, at de fra begyndelsen har haft fat i noget. Faktisk i en sådan grad, at det har været nødvendigt for dem at finde en bolig et andet sted end i caféens stuehus.

- For vi skal jo have fri en gang imellem, siger 56-årige Lene Henriksen.

Som udgangspunkt er caféen lukket mandage og tirsdage, og i januar, februar og oktober.

Hvis der altså ikke lige er en fest, en bus fuld af turister eller et selskab.

- Men jeg vil i hvert fald have fri om mandagen, fremturer Lene Henriksen - på en mandag, hvor hun har åbnet caféen for 15 gæster fra Visit Odder, Visit Horsens, Visit Juelsminde og en håndfuld pressefolk.

Café Alrø

Café Alrø ligger næsten helt ude på spidsen af øen og kan blandt andet kendes på, at der er en ko på taget.Stedet serverer store tarteletter, som bliver bagt hos Kagehuset i Hovedgård.

Mellem 600 og 1000 tarteletter bliver der hentet hos bageren om ugen.

Og der går ifølge Lene Henriksen mellem 3,5 og 5 tons kyllingekød om året til at fylde de mange tarteletter.

Lad det være sagt med det samme. Tarteletterne er store på Alrø. Det er lykkedes en kunde at spise fem i træk, men den rekord har altså også stået i flere år. Foto: Morten Pape
Annonce

Minister blandt stamgæsterne

Og man skal da heller ikke være i nærheden af Lene Henriksen ret længe for at opdage, at hun ikke kun driver stedet, fordi det giver penge i kassen.

Over alt både ude og inde er der pyntet med kunst af den hjemmelavede og lidt skøre slags.

Stamgæsterne hænger i guldrammer, og kigger man efter vil man se, at ældreminister Thyra Frank er en af dem.

- Hun har været her fire gange, afslører Lene Henriksen.

Det er ejerne selv og Lene Henriksens mor, der primært står bag de mange kreationer, som gæsterne - og ikke mindst børnene - er vilde med at gå på opdagelse i.

Og skulle vejret ikke være til en tur udenfor, så er Lene Henriksen ikke bleg for at gribe en mikrofon og fortælle anekdoter, om dengang hun var ved at brænde caféen af lige inden, den skulle fyldes med en barnedåbsfest. Eller om dengang, en kunde var lige ved at slå rekorden på fem spiste tarteletter i rap.

- Man skal nok være lidt skør for at lave det samme hver dag, griner hun.

Indtil for nylig boede Lene Henriksen og Hanne Ovesen i stuehuset ved siden af cafeen, men efterhånden som rygtet om caféen har spredt sig, har det været nødvendigt for dem at flytte for at kunne holde fri en gang i mellem. Og så giver det jo også plads til flere gæster. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce