Annonce
Horsens

Tamiler i Horsens samlet til mindegudstjeneste for terrorofre

Mandag var der mindegudstjeneste i den katolske kirke, Sct. Josefs kirke i Nørregade i Horsens. Foto: Morten Marboe
Der var mandag mindehøjtidelighed for ofrene for terrorangrebet i Sri Lanka i den katolske kirke, Sct. Josef, i Horsens.

Horsens: Den almindelige påskemesse i den katolske kirke i Horsens, Sct. Josef, var 2. påskedag skiftet ud med en mindehøjtidelighed til fordel for ofrene for terrorangrebet i Sri Lanka søndag. Angrebet har indtil videre kostet 310 mennesker livet og såret 500.

Den ansvarlige præst for den tamilske menighed i Jylland, Jude Kulas, havde taget turen fra sit eget sogn, Sct. Mariæ Menighed i Aalborg, til Horsens for at møde den tamilske menighed her. Omkring 50 sognebørn fyldte kirken for at mindes de dræbte.

- Det er forfærdeligt, det, der er sket. De dræbte er uskyldige folk, som er er blevet slagtet, uskyldige børn, som er slagtet, siger Jude Kulas og fortsætter:

- Selvom det ikke er vores pårørende, er vi med dem i ånden. Vores land er Sri Lanka, og vi er samlet med dem. De er vores brødre og søstre, og det, der er sket der, kan også ske her i Danmark, siger han.

Annonce

Det er forfærdeligt, det der er sket. De dræbte er uskyldige folk, som er blevet slagtet, uskyldige børn, som er slagtet.

Jude Kulas, katolsk præst

Sørgende på tværs af religion

Behovet for at mindes de dræbte i Horsens var tydeligt. De omkring 50, som var samlet til mindegudstjenesten, var fra både flere nationaliteter og religioner.

- Messen var planlagt som påskemesse, men vi ændrede den til mindegudstjeneste. Vi var både vietnamesere, tamilske medlemmer, menighedsrådsformanden og menighedsrådet i Horsens og tamilske hinduer, forklarer Jude Kulas og understreger, at mindegudstjenesten netop var for at samle hele den tamilske befolkning.

- Hinduerne er også velkomne, alle velkomne i kirken - uanset religion. Vi er samlet, fordi vi er landsmænd.

Gudstjenesten gav den fremmødte mulighed for at mindes og bede for ofrene.

- Vi tændte lys for de folk, som har mistet livet og bad for dem og for at give dem evigt liv. De er døde på grund af deres tro, så vi betragter dem som martyrer, fortæller han.

- Vi bad også for de sårede og håber, de bliver hurtigt raske - og for de pårørende om, at Gud må være med dem i denne svære tid.

Vigtigt at være i Horsens

Selvom Jude Kulas ikke hører til i Horsens til daglig, er han ikke i tvivl om, at det var vigtigt at være tilstede også i Horsens.

- Det er mine landsmænd, og jeg er ansvarlig for de tamiler, der er i Jylland. Jeg har fået mange sms’er og mails fra min menighed, som udtrykker kondolencer. Og det betød helt sikkert noget at have gudstjenesten, for alle har medfølelse med ofrene og deres pårørende, det er vores landsmænd.

Foruden gudstjenesten i Horsens holdt Jude Kulas søndag to mindegudstjenester i henholdsvis Lemvig og Aalborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Fra drøm til mareridt: Min livsdrøm er væk, men jeg tænker mere på stand-lejerne end på mig selv

Annonce