Annonce
Skanderborg

Talent forlader Skanderborg til sommer

Anna Kristensen har haft mange afgørende redninger i denne sæson. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg Håndbolds kvinder må klare sig uden keepertalentet Anna Kristensen i den kommende sæson. Hun fortsætter karrieren i Viborg HK

Håndbold: Selvom hun kun er 18 år, så har Skanderborgs unge keeper Anna Kristensen allerede bevist, at hun har evnerne til at begå sig i landets bedste række. I de første 19 kampe har hun haft en samlet redningsprocent på 38 og har i flere kampe været en afgørende faktor for, at Skanderborgs oprykkere har hevet point i land.

Præstationer, der ikke er gået ubemærket hen blandt konkurrenterne.

Skanderborg kommer også til at klare sig uden den talentfulde målvogter i efteråret. Klubben fortæller på sin hjemmeside, at teenageren skifter klub efter denne sæson.

Lørdag eftermiddag blev hun præsenteret i Viborg HK i pausen i klubbens EHFCup-kamp mod Larvik.

- Jeg glæder mig først og fremmest meget til at prøve kræfter med noget nyt. Viborg HK har altid været en klub, man har drømt om og set spille de store kampen siden jeg var helt lille, så det glæder jeg mig helt vildt til, siger Anna Kristensen til Viborg HKs hjemmeside.

I Skanderborg ærgrer de sig over at miste en stor profil.

- Man er selvfølgelig altid lidt ærgerlig, når man må vinke farvel til en utrolig talentfuld og ung målvogter. Anna er en Skanderborgpige og startede i vores ungdomsafdeling som otteårig og derefter vores akademi, SHEA. Det må siges at have givet hende en særdeles god base til talentet, og vi ser nu, hvordan hun har grebet chancen som kun 18-årig og stille og roligt bider sig fast i ligaen, siger Skanderborgs træner Kristian Danielsen til Skanderborg Håndbolds hjemmeside.

- Statistikkerne taler sit eget sprog, hvor hun er placeret i toppen mellem etablerede og internationale målvogtere med utrolig meget erfaring. Selvom vi ofte er meget tilfredse med vores forsvar, så er forudsætningerne i målet bare lidt bedre på topholdene. Men kig blot på hendes seneste præstationer, hvor hun spiller sig på sit første "Rundens Hold" i en kamp mod Team Esbjerg og forleden tager 4 ud af 5 straffe mod Odense Håndbold, det vidner om det potentiale, hun har. Jeg er super tilfreds med det samarbejde, hun har med Monika Kongsgaard, hvor de supplerer hinanden rigtig godt, og vi har ramt en model, hvor de begge kan præstere på et højt niveau. Jeg ser frem til, at Anna fortsætter sin positive udvikling, og glæder mig fortsat til at se, at de to brager derudad med en masse redninger i resten af sæsonen, siger træneren.

Anna Kristensen og Skanderborgs oprykkere har klaret sig over al forventning i denne sæson og har hentet 12 point i 19 kampe, hvilket rækker til en tiendeplads.

Annonce
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge

Læserbrev: De unge flygter fra kommunen, og det ses tydeligt i Ry, hvor jeg selv bor. Jeg ser mig selv som relativt ung endnu (27 år), og jeg mærker tydeligt, hvordan mine venner og bekendte flytter fra kommunen til de større byer såsom Aarhus eller Silkeborg for at studere. Spørger man de mange unge fraflyttere, er der særligt to ting, de peger på i forhold til at flytte væk: "Der sker for lidt" og "Der er ikke ret mange studievenlige boliger". Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge. Der er jo fremragende muligheder for at komme til både Silkeborg og Aarhus med tog eller bus, og er det ikke netop ungdommen, man bør investere i, i en kommune som Skanderborg, hvor man ser, at der bliver flere og flere ældre og færre og færre unge? Jeg tror, at antallet af studie-/ungdomsboliger i Ry kan tælles på to hænder, og det er meget lidt af en by på Rys størrelse. Jeg har selv erfaret, at ventetiden kan være lang. Jeg mener, at man som kommune kan tage et større ansvar for at gøre kommunen mere ungdomsvenlig. Man kunne øremærke udstykninger til ungdomsboliger, man kunne gøre det mere attraktivt for bygherrer at bygge ungdomsboliger osv. Der er masser af muligheder, men det virker som om, det ikke betyder noget at få ungdommen til at blive. Nogle gange føler man faktisk næsten, at folk i kommunen forventer af de unge, at de flytter udenbys. Jeg er født og opvokset i Ry omegn, og da jeg flyttede hjemmefra, blev det mødt med undren, at jeg valgte at bosætte mig i Ry - ja, det var jo nærmest uhørt, at jeg ikke flyttede til Silkeborg eller Aarhus - og jeg bor her stadig. Ry er en dejlig by tæt på naturen, gode transportmuligheder, gode indkøbsmuligheder, et stort og flot idrætsanlæg og - jamen, alt hvad hjertet begærer. Jeg mærker specielt på mit fodboldhold (Rye BK), at de unge søger væk. Her har vi inden for det sidste års tid mistet så mange spillere, at vi næsten ikke kan sammensætte et hold til kampene. Jeg, som ung politiker i kommunen, er trist over den tendens. Under valgkampen i 2017 forsøgte jeg at råbe op, men følte mig overhørt, og derfor forsøger jeg altså igen at kæmpe ungdommens kamp. Jeg mener, at vi har brug for unge mennesker i vores kommune, hvis vi fortsat skal leve op til at være en af landets rigeste kommuner, have en velfærd i topklasse og en lav arbejdsløshed.

AC Horsens For abonnenter

Tungt nederlag til AC Horsens: Mission overlevelse afhænger af tre ting

Annonce